Kemik Suyu Çorbası Kemik suyu, özellikle bebek çorbalarında dahil olmak üzere birçok yemekte kullanılan son derece şifalı bir besindir. Taze olarak hazırlanan kemik suyu, kemiğin içerisindeki kıkırdak ve ilikten gelen besleyici ögeler ile zenginleşir. Kemik suyuna sirke eklenmesi durumunda ise kalsiyum etkisi artar. Kemik suyu, çeşitli hastalıklarda sıkça kullanılır; özellikle kışın soğuk algınlığında ve kemik kırıklarında, kemik suyu kaynatılarak sade veya çorba olarak tüketilir. Bu yazımızda, kemik suyundan yapılan terbiyeli bir çorba tarifini sizlerle paylaşacağız. Kemik Suyu Çorbası Malzemeleri (4-6 Kişilik)
Kemik Suyu Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle, kemikler düdüklü tencerede 40-45 dakika haşlanır. Haşlama işleminden sonra kemikler tencereden çıkarılır. Tencerede kalan kemik suyuna, ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, tuz, sirke, limon suyu ve un eklenir ve bu karışım iyice çırpılarak terbiyesi hazırlanmış olur. Hazırlanan terbiye, kemik suyuna eklenir ve çorba 5 dakika daha pişirilir. Üzerine nane kurusu ve pul biber serpilir. Arzu edilirse çorbaya tel veya arpa şehriye de eklenebilir. Çorba servise hazırdır. Ekstra Bilgiler Kemik suyu çorbasının sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır:
Sonuç Kemik suyu çorbası, hem lezzeti hem de sağlık faydaları ile sofralarınızda yer alması gereken bir yemektir. Özellikle kış aylarında, vücudunuzu hastalıklara karşı korumak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için bu çorbayı mutlaka deneyin. Afiyet olsun. |