Biber Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Biber Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Biber Çorbası

Biber çorbası, ülkemiz başta olmak üzere birçok ülkede sevilerek tüketilen çorbalar arasında yer almaktadır. Özellikle kırmızı biberin çorbaya kattığı muhteşem lezzet nedeniyle bu çorba, birçok insanın en sevdiği çorbalar arasında yer almaktadır. Çorbanın evde yapılması, bu lezzeti iki katına çıkarmaktadır. Biber çorbası, özellikle kış aylarında sıcak sıcak içilmesiyle soğuk algınlığı durumunu en aza indirebilmektedir. Bu tür rahatsızlıkların bu çorbayla şifa bulması nedeniyle özellikle çocuklarda ve yaşlılarda büyük faydalar sağlamaktadır. Ailenizle birlikte bu çorbayı içerken oldukça lezzet alacak ve çorbanın sağladığı faydalardan yararlanmış olacaksınız. Biber çorbası, yapılışı itibariyle aslında çok zor bir çorba değildir. Bu yazıda, biber çorbasının yapılışını en kolay şekilde anlatacağız.

Biber Çorbası Malzemeleri

  • Beş adet orta boy kırmızı biber
  • Bir adet orta boy soğan
  • İsteğe bağlı iki diş sarımsak
  • İki çorba kaşığı un
  • Üç çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım litre kaynar su
  • Bir miktar tuz ve karabiber
  • Bir miktar nane
  • Bir miktar kırmızı pul biber

Biber Çorbası Nasıl Yapılır?

Biber çorbasının yapılışında kullanılacak olan kırmızı biberlerin öncelikle közlenmesi gerekmektedir. Eğer bahçeli bir eviniz varsa bu biberleri odun ateşinde közlemenizi tavsiye ederim. Fakat böyle bir imkânınız yoksa, bu biberleri bir fırın içerisinde közleyebilirsiniz. Daha sonra közlediğiniz biberlerin kabuklarını ve çekirdeklerini iyice temizleyin. Çekirdeklerinin tam olarak temizlenmemesi, çorbanın lezzet kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle bu duruma çok dikkat etmeniz gerekmektedir.

Közleme ve temizleme işleminden sonra bir kap içerisine soğanı ince doğrayın. Ardından iyice yıkanmış domatesleri ve sarımsakları bir kap içerisine rendeleyin. Daha sonra ayrı bir tencere içerisine zeytinyağını ve soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.

Soğanlar kavrulduktan sonra bu malzemelerin üzerine unu ekleyerek unun kokusu çıkana kadar iyice karıştırın ve kavurun. Sonra üzerine domatesleri ve sarımsakları ekleyerek pişirmeye devam edin. Bu şekilde birkaç dakika kaynatın. Bu arada ocağın diğer gözünde suyunuzu kaynatın. Kaynattığınız su içerisine közlenmiş biberleri yumuşaması amacıyla koyun ve bir süre bekletin. Sonra yavaş yavaş karıştırıcı ile çorbayı inceltin ve üzerine tuz ile karabiber ekleyerek iyice karıştırın. Bu işlemden sonra uygun servis tabaklarına pay edin. Servis tabaklarının üzerine de nane ve kırmızı pul biber serperek biber çorbasını hazır hale getirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Batıhan

25 Temmuz 2024 Perşembe

Evde biber çorbası yaparken biberleri közleme aşamasında bazen sorun yaşıyorum. Fırında közlemek yerine başka bir yöntem kullanabilir miyim? Ayrıca közlenmiş biberlerin kabuklarını temizlerken kolay bir yol var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Batıhan,

Biberleri fırında közlemek yerine ocağın üzerinde direkt ateşte veya bir közleme tavası kullanarak da közleyebilirsin. Ateşte közleme işlemi daha hızlı olabilir ve biberlere ekstra lezzet katabilir. Közlenmiş biberlerin kabuklarını daha kolay temizlemek için biberleri közledikten sonra bir poşet veya kapaklı bir kaba koyup 10-15 dakika beklet. Bu süre zarfında buharlaşan biberlerin kabukları daha kolay soyulacaktır.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beyran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Toyga Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Toyga Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Basit Çorba Tarifleri

Basit Çorba Tarifleri