Sulu Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Sulu Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte Çorbası

Sulu Köfte Çorbası, genellikle düğün, bayram ve özel günler için hazırlanan geleneksel bir çorbadır. El oyalayıcı bir yapımı olduğu düşünülse de, aslında herkesin kolaylıkla yapabileceği bir tariftir. Leziz ve besleyici olan bu çorbayı, özel günlerinizde ve davet sofralarınızda sunarak sofralarınıza ziyafet havası katabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Köftesi için

  • 250 gr yağsız dana kıyma
  • 1,5 kahve fincanı köftelik bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz

Terbiyesi için

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı dolusu un
  • 1 adet limon suyu
  • 1,5 litre su
  • 1 tane et bulyon

Üzeri için

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Sulu Köfte Çorbası Nasıl Yapılır?

Köftelerin Hazırlanışı

Sulu köfte çorbasının yapımına öncelikle köfteleri hazırlayarak başlayalım. Köfteler için karıştırma kabımıza 250 gr kıyma, 1,5 kahve fincanı köftelik bulgur, 1 adet yumurta, köfte için verilen tüm baharatlar, 1-2 diş rendelenmiş sarımsak ve yeteri kadar tuz ilavesiyle köfte harcımızı iyice yoğurarak özlü bir kıvam aldıralım. Ardından geniş bir tepsinin tabanına un serpiştirelim ve elde ettiğimiz köftelik harçtan nohut büyüklüğünde parçalar alarak avuç içimizde yuvarlayarak misket köfteler hazırlayarak unlanmış tepsi üzerine yerleştirelim. Köfte harcımızın tamamını aynı şekilde hazırlayarak çorbamızın köftelerini tamamlayalım.

Çorbanın Hazırlanışı

Daha sonra orta büyüklükte bir tencereye 1,5 litre kadar su ilave ederek kaynamaya bırakalım. Su kaynadıktan sonra içine 1 paket et bulyon ekleyip önceden yuvarladığımız köfteleri ekleyerek pişmeye bırakalım. Çorbamızın terbiyesi için geniş bir kâseye 2 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, 1 adet limon suyu ve 1 çorba kaşığı dolusu unu ilave ederek iyice karıştırarak bulamaç kıvamına getirdikten sonra kaynamakta olan çorbamızın suyundan 1-2 çorba kepçesi ekleyerek terbiyeyi iyice incelterek yavaş yavaş çorbaya ilave edelim. Terbiye çorbaya eklendikten sonra ara sıra karıştırmaya devam ederek 20-25 dakika kadar pişirelim.

Servis Aşaması

Sulu köfte çorbamızın son aşaması olarak ufak bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını erittikten sonra yağın üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve 1 tatlı kaşığı kuru nane ilave ederek karışımı hafifçe kızdırdıktan sonra hazır hale gelen sulu köfte çorbamızın üzerine gezdirerek döküp sıcak sıcak servis yapalım.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

  • Köftelerin dağılmaması için yoğurma işlemini iyi yapmalısınız.
  • Çorbanın terbiyesini yavaş yavaş ekleyerek karıştırmanız, kesilmesini önler.
  • Et bulyon yerine evde yaptığınız et suyu kullanarak daha doğal bir lezzet elde edebilirsiniz.
  • Servis öncesi çorbanın kıvamını kontrol ederek gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Maksur

19 Temmuz 2024 Cuma

Sulu köfte çorbasının terbiyesini eklerken kesilmemesi için nelere dikkat etmeliyim? Yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırırken çorbadan ne kadar su eklemeliyim? Terbiyenin çorbaya karışmadan önceki kıvamı nasıl olmalı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Maksur,

Sulu köfte çorbasının terbiyesini eklerken kesilmemesi için dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var. Öncelikle, yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırırken bu karışımı çorbanıza eklemeden önce mutlaka ılıtmanız gerekiyor. Bu işlemi yaparken çorbanızdan bir kepçe sıcak su alıp, hazırladığınız terbiyeye yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın. Bu şekilde terbiyeniz ılınacak ve çorbanıza eklediğinizde kesilmeyecektir.

Terbiyeyi çorbaya eklerken de dikkatli olun; karışımı çorbaya yavaş yavaş dökün ve aynı anda çorbayı sürekli karıştırın. Bu, terbiyenin çorba içinde homojen bir şekilde dağılmasını sağlar ve kesilme riskini azaltır.

Terbiyenin çorbaya karışmadan önceki kıvamı akışkan olmalıdır, ancak çok sulu olmamalıdır. Kıvamının boza kıvamına yakın olması idealdir. Eğer çok koyu olduysa, biraz daha sıcak çorba suyu ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sarı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Terbiyeli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri