Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı kabak çorbası, oldukça kolay, pratik ve lezzetlidir. Akşam yemeklerinde nefis ve lezzetli başlangıçlar yapmak isteyenler için çok özel bir çorbadır. Sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan tatlı kabak çorbası, özellikle çocukların tüketmesi gereken çorbalar arasındadır.

Tatlı Kabağın Faydaları

Tatlı kabak, hem hafif hem de oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Tatlı kabağın sağlık açısından faydaları saymakla bitmez. Her şeyden önce tatlı kabak, renginden dolayı karotenoidler açısından zengindir. Antioksidan özelliği sayesinde kalbi ve cildi koruyan birçok etkiye sahiptir. Aynı zamanda tatlı kabak, güneşten alınan zararlı ultraviyole ışınlarının etkileri nedeniyle meydana gelen zararlı maddelere karşı savaş açan bir etkiye sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kolesterol seviyesini kontrol altında tutar ve yaşlanma etkilerini geciktirir. Tatlı kabağın içerisinde bol miktarda potasyum ve çinko bulunur.

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı püre haline getirilmiş tatlı kabak
  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
  • 1 adet orta boy ince kıyılmış kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 diş ince kıyılmış sarımsak
  • Yarım su bardağı krema
  • 5 adet tane karabiber

Öneri

Tatlı kabakları doğradıktan sonra derin bir tencere içerisinde üzerini geçecek kadar suda haşladıktan veya fırında düşük ısıda uzun süre pişirdiğiniz tatlı kabağı mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra kullanabilirsiniz. Ayrıca krema kullanmadan da çorbayı hazırlamanız mümkündür. Kilo problemi olan kişiler veya kilosunu kontrol altında tutmak isteyenler krema kullanmamaya özen göstermelidir. Krema, çorbaların kalori miktarını önemli derecede artırmaktadır. Kalori miktarının yüksek olması kilo almanıza neden olabilir.

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce çorbayı pişireceğiniz tencere içerisine tavuk suyunu, tuzu, tatlı kabak püresini, ince kıyılmış kuru soğanı, kekiği, tane karabiberi ve ince kıyılmış sarımsağı koyarak ocak üzerinde kısık ateşte yaklaşık yarım saat boyunca karıştırarak pişirin. Çorbayı sürekli karıştırmanız gerekiyor, aksi halde çorba dibine tutabilir. Yarım saat sonra hazırladığınız karışımı ocak üzerinden alın ve karıştırıcı yardımıyla tüm malzemeyi pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Pürüzsüz hale gelen çorba karışımını tekrar ocak üzerine alın. Yavaş yavaş ilave edeceğiniz krema ile 5 dakika daha çorbayı güzelce kaynatın. 5 dakika sonra ocağın altını kapatın. Tatlı kabak çorbasını sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Köfteli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sultan Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Çorba Tarifi ve Malzemeleri