Mantarlı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Mantarlı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Çorbası Tarifi

Mantarlı Tavuk Çorbası, mantar ve tavuk eti karışımı ile yapılan lezzetli bir çorbadır. Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan tavuk çorbasına mantar ilave ederek yapılan bu çorba, sofralarınıza ayrı bir lezzet katacaktır. Günümüzde yaygın olarak yapılıp tüketilen mantarlı tavuk çorbasının yapımı da oldukça kolaydır.

Mantarlı Tavuk Çorbası Malzemeleri

  • 1 paket küçük kültür mantarı,
  • 2-3 bardak su,
  • Yarım kg tavuk göğsü,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 2 bardak süt,
  • Yarım demet dereotu,
  • 1 adet limonun suyu,
  • Tuz ve karabiber (isteğe bağlı),

Mantarlı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle mantarları temizleyip ufak ufak doğrayın. Mantarları bir tencere içerisine koyarak 2-3 bardak suda haşlayın. Mantarların kararmaması için haşlama suyuna birkaç damla limon suyu ekleyin. Ardından başka bir tencere içerisinde tavuk etini haşlayın ve küçük parçalara ayırın.

Başka bir tencerede tereyağı ile unu kavurun. Bu karışımın içerisine 2 bardak süt ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışım kaynadıktan sonra haşlanmış mantarları, tavuk etlerini ve mantar haşlama suyundan 2 bardak kadarını tencereye ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Bir süre daha kaynadıktan sonra çorbanızı ocaktan indirin ve ince ince doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın. Çorbanızı sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

Mantarlı Tavuk Çorbası, protein açısından zengin bir besindir ve özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketilebilir. Ayrıca mantarın içerdiği vitaminler ve mineraller, vücut sağlığını destekler. Çorbanın içerisine ekleyeceğiniz baharatlar ile lezzetini artırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Dağhan

12 Temmuz 2024 Cuma

Mantarları haşlarken kararmaması için limon suyu eklemek gerçekten işe yarıyor mu? Deneyen var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Evet, Dağhan, mantarları haşlarken limon suyu eklemek gerçekten kararmalarını önlemeye yardımcı olur. Limon suyu, mantarların okside olmasını engelleyerek renklerini korumalarını sağlar. Bu yöntemi deneyen çok kişi var ve genellikle olumlu sonuçlar alıyorlar. Sen de denediğinde farkı göreceğine eminim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mercimek Çorbası Düdüklüde Yapılışı

Mercimek Çorbası Düdüklüde Yapılışı

Süt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

9 Aylık Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

9 Aylık Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kafkas Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bebekler İçin Çorba Tarifleri

Bebekler İçin Çorba Tarifleri