Tavuk Çorbası Tavuk çorbası, Türk mutfağının yanı sıra hemen hemen tüm dünya mutfaklarında kendine yer bulmuş geleneksel bir yemektir. Yapımı oldukça basit olan bu çorba, lezzeti ve besleyiciliği ile bilinir. Genellikle tavuk göğsünün haşlanıp suyuna şehriye veya arpa şehriye eklenerek hazırlanır. Aşağıda, tavuk çorbası tarifini ve malzemelerini bulabilirsiniz. Tavuk Çorbası Malzemeleri
Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır? 1. Tavuk göğsünü bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tavuk göğsü tamamen haşlanana kadar kaynatın. 2. Ayrı bir tencerede, sıvı yağ ile unu kavurun. Unun kokusu çıkana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. 3. Kavrulan una yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin. Kaynamaya başladığında arpa şehriyeyi ekleyin ve ara ara karıştırarak orta ateşte pişirin. 4. Haşlanan tavuğu didikleyin ve çorbaya ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyerek çorbayı pişirmeye devam edin. 5. Bir kâsede yumurta, yoğurt ve limon suyunu iyice çırparak terbiyeyi hazırlayın. Hazırlanan terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin ve karıştırarak pişirin. 6. Çorbanın üzerine, ayrı bir tavada hafifçe kavrulan sıvı yağ, pul biber ve kekiği gezdirin. 3-5 dakika daha pişirdikten sonra çorbanız servise hazırdır. Afiyet Olsun. |