Aya Çorbası Aya Çorbası, Malatya ve Hatay yöresinde oldukça sevilen ve her iki yörede de neredeyse aynı şekilde yapılan bir yemektir. Bu çorba, Malatya ve Hatay mutfaklarının tipik malzemeleri kullanılarak hazırlanır. Aya Çorbası Malzemeleri
Aya Çorbası Nasıl Yapılır? İlk olarak kıymaya yeterince tuz ve karabiber ekleyerek yoğuruyoruz. Kıymanın kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulması gereklidir. Ardından, avuç içimizi nar ekşisi ile ıslatıp kıymadan misket büyüklüğünde mini köfteler yapıyoruz. Orta boy bir tencereye köftelerin üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip yüksek ateşte pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dakika pişirdiğimiz köftelere tereyağı ve domates salçasını ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra yıkanmış pirinçleri ilave edip yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Çorba piştikten sonra servis ederken üzerine limon suyu sıkabilir ve ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz. Bu, çorbanın lezzetini artıracaktır. Afiyet olsun. |
Abbase
13 Temmuz 2024 CumartesiAya Ãorbasını ilk kez denemek üzereyim, kıymayı yoğurduktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yaparken kıymanın yapışmaması için başka bir şey kullanmam gerekir mi?
Cevap yazAdmin
13 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Abbase,
Aya çorbasını deneyecek olman çok güzel! Köfteleri misket büyüklüğünde yaparken kıymanın yapışmaması için ellerini ara sıra suyla ıslatabilirsin. Ayrıca, kıymanın içerisine biraz un veya galeta unu eklemek de köftelerin daha iyi şekil almasına yardımcı olabilir. Kolay gelsin!
Sevgiler,