Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli mercimek çorbası, özel davet günlerinin vazgeçilmez çorba çeşitlerinden biridir. Genellikle ramazan ayında sıkça yapılan terbiyeli mercimek çorbasını, çocuklarınız veya sevdikleriniz için kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Terbiyeli mercimek çorbasını hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli ayrıntı, çorbaya lezzet katacak olan terbiyesidir. Size önereceğimiz tarif ile kolaylıkla terbiyeli mercimek çorbası hazırlayabilirsiniz.

Terbiyeli Mercimek Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 büyük boy patates
  • 1 büyük boy havuç
  • 9 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım limon veya 2 yemek kaşığı limon suyu

Terbiyesi İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Terbiyeli Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Çorbayı hazırlamak için öncelikle kuru soğanın kabuklarını soyun ve ince kıyım yapın. Çorba tenceresinin içerisine zeytinyağı ilave edin ve yağı ısıtın. Isınmış olan yağın içerisine kuru soğanları ilave edip kavurmaya başlayın.

2. Bir tane patatesin kabuklarını soyun ve rendenin kalın dişli kısmı ile tencerenin içerisine rendeleyin. Üzerine kabukları temizlenmiş havucu rendeleyin ve malzemeleri karıştırın. Zeytinyağı ile çorbanın sebzelerini bir güzel harmanlayın ve üzerine iyi bir şekilde yıkanıp suyu süzdürülmüş mercimekleri ekleyin.

3. Kırmızı mercimeği tencereye ilave ettikten sonra malzemeleri birkaç dakika kadar kavurun. Tavuk suyu, et suyu veya normal suyu çorba malzemelerinin bulunduğu tencerenin içerisine ekleyin ve ocağın altını orta harlı ateşe getirin. Çorbanın tuzunu ve karabiberini ilave edip pişmesi için ocağın üzerinde kaynatın.

4. Çorba diğer tarafta kaynarken, siz de bu arada terbiyesini hazırlamaya geçebilirsiniz. Terbiyesi için yanmaz bir tava alın ve içerisine tereyağını ilave edip eritin. Yağın üzerine bir yemek kaşığı un ekleyin ve kavurun. Unun kokusu çıkınca içerisine kuru nane veya kırmızı pul biberi ilave edip karıştırın. Terbiyenin içerisine ilave edilmiş olan kuru nanenin rengi değişince kavurma işlemini bırakın ve hazırlanmış olan malzemeyi çorba tenceresinin içerisine boşaltın.

5. Blender veya mikser ile çorbayı birkaç dakika kadar çekip pürüzsüz kıvama getirin. İnceltilmiş olan terbiyeli mercimek çorbasını birkaç dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Hazır hale gelmiş olan çorbanın içerisine arzu ederseniz limon suyu ilave edebilirsiniz. Terbiyeli mercimek çorbasını servis tabaklarına alın ve sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyaz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çorba Tarifi ve Malzemeleri