Alaca Çorbası Gaziantep yöresine ait olan Alaca Çorbası, Türk mutfağının zengin ve lezzetli çorbalarından biridir. Et suyu ile yapılması halinde lezzeti daha da artan bu çorba, özellikle kış aylarında Gaziantep sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Zahmeti ve lezzeti tartışmasızdır. Alaca Çorba Malzemeleri
Alaca Çorba Nasıl Yapılır? Dövme ve nohut bir gün önceden ıslatılır ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir tencerede mercimek pişirilir ve üzerine eklenir. Piştikten biraz sonra halka şeklinde doğranmış soğan ilave edilir. Pişmeye yakın, önceden haşlanmış kırmızı biber eklenir. Çorbanın malzemeleri iyice pişince ocaktan alınır. Üzerine kızgın tereyağında kırmızı biber, tarhun ve karabiber dökülüp karıştırılır ve servis yapılır. Afiyet Olsun. |