Alaca Çorba Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Alaca Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Alaca Çorbası

Gaziantep yöresine ait olan Alaca Çorbası, Türk mutfağının zengin ve lezzetli çorbalarından biridir. Et suyu ile yapılması halinde lezzeti daha da artan bu çorba, özellikle kış aylarında Gaziantep sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Zahmeti ve lezzeti tartışmasızdır.

Alaca Çorba Malzemeleri
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 kahve fincanı mercimek
  • 1 su bardağı dövme (yarma buğday)
  • 1 kahve fincanı nohut
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tarhun
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-5 parça kırmızı biber (kuru ya da taze)
  • Tuz ve yeterince su
Alaca Çorba Nasıl Yapılır?

Dövme ve nohut bir gün önceden ıslatılır ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir tencerede mercimek pişirilir ve üzerine eklenir. Piştikten biraz sonra halka şeklinde doğranmış soğan ilave edilir. Pişmeye yakın, önceden haşlanmış kırmızı biber eklenir.

Çorbanın malzemeleri iyice pişince ocaktan alınır. Üzerine kızgın tereyağında kırmızı biber, tarhun ve karabiber dökülüp karıştırılır ve servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köfteli Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domates Çorbası Oktay Usta Tarifi

Domates Çorbası Oktay Usta Tarifi