Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Etli Çorba

Etli çorba, hem doyurucu hem de besleyici özellikleriyle dikkat çeken bir yemektir. Genellikle kuzu eti kullanılarak hazırlanan bu çorba, özellikle kış aylarında tüketilmesi tavsiye edilir. Özel davetlerde gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz bu çorbanın yapımı oldukça kolaydır. Özellikle kuzu gerdan eti, bu çorbayı hazırlamak için oldukça uygundur, çünkü fazla yağlı değildir ve lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar. Şimdi birlikte çorbamızı hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.

Etli Çorba İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram kuzu gerdan eti
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet limon
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri İçin

  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sirke

Etli Çorba Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuzu gerdan etini küçük parçalara ayırarak yıkayın ve suyunun süzülmesi için biraz bekletin. Daha sonra kuzu etini tencereye koyun ve ocağın üzerine alın. Et suyunu salana kadar pişirin. Ardından ocağın altını kısarak üzerine 1-2 damla limon suyu ekleyin. Bu şekilde ortalama 50 dakika kadar eti pişirin. Bu esnada etler suyu çekecektir. Tencereye 5 su bardağı sıcak su ilave ederek eti 10 dakika daha haşlayın.

Kuzu eti iyice piştiğinde, kemiklerinden ayırın. Tenceredeki et suyunun içinde kalabilecek kemik parçalarını temizlemek için et suyunu süzün. Küçük parçalara ayrılmış etleri et suyu ile birlikte tencereye geri alın.

Bir kâsenin içinde yumurta, un ve limon suyunu çırpın. İçine tenceredeki et suyundan bir kepçe ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra bu karışımı tencereye ekleyin ve sürekli karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.

Bu arada başka bir tencerenin içinde 2 yemek kaşığı yağı kızdırın. İçine kırmızı pul biberi ekleyin ve hemen diğer tenceredeki etli çorbanın üzerine gezdirin. Tuzunu ekleyerek çorbayı hazır hale getirin. Ocağın altını kapatabilirsiniz.

Son olarak sarımsağı tuzla birlikte dövün. İçine sirke ve kırmızı pul biberi ekleyin. Servis kaselerine aldığınız etli çorbanın üzerine bu sostan azar azar koyun. Çorbanızı sıcak olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bebekler İçin Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Minestrone Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Minestrone Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Kaç Kalori?

Çorba Kaç Kalori?

Bebeğime Çorba Tarifleri

Bebeğime Çorba Tarifleri

Güncel

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri