Kremalı ÇorbalarKremalı çorbalar, herkesin damak zevkine hitap eden ve özellikle kış aylarında afiyetle tüketildiğinde şifa kaynağı olarak bilinen çorba tarifleri arasında yer almaktadır. Bu lezzetli çorbalar, farklı malzemelerle zenginleştirilerek yapılabilen ve çorba severlerin vazgeçilmezi olan özel tatlardır. Bu makalemizde, kremalı çorbaların yapılışını ve içeriklerinde kullanılan malzemeleri detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Hazırsanız, kolları sıvayarak işe koyulalım. Kremalı Mantar Çorbası Malzemeleri
Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?Kremalı mantar çorbasının yapımına ilk olarak taze mantarları yıkayıp küçük küçük doğrayarak başlayın. Soğanları da mümkün olduğunca ufak doğrayın. Tencereye sıvı yağı ekleyip soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanlara mantarları ilave ederek, mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar iyice kavurun. Ardından suyu ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Ayrı bir tavada sıvı yağ ile unu kavurun ve unun kokusu çıkıncaya kadar devam edin. Hazırladığınız un karışımına kaynayan çorba suyundan 2 kepçe kadar ekleyin ve iyice çırpın, böylece çorbanın topaklanmasını önleyin. Çırpılmış karışımı çorbaya ilave edin. Çorba tekrar kaynamaya başladığında altını kısın ve birkaç dakika daha pişirin. Son olarak kremayı çorbaya ekleyerek iyice karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. Kremalı Tavuk Çorbası Malzemeleri
Kremalı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?Kremalı tavuk çorbasının yapımına kemikli tavuk etlerini tencereye alarak başlayın. Üzerine su ekleyin. Küçük doğranmış patatesleri, havuçları, ince kıyılmış maydanozları ve tuzu ekleyip 1 saat kadar pişirin. Pişen etleri ve sebzeleri süzgeçten geçirin ve suyunu başka bir tencereye alın. Tavuk parçalarını küçük doğrayın. Pişen sebzeleri de süzgeçten geçirip iyice ezerek tavuk suyuna ekleyin. Tereyağını bir tava içinde eritip un ilave edin ve un pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk suyundan 2 kepçe kadar alarak kavrulan una ekleyin ve kaynamaya bırakın. Hazırlanan karışımı ocaktan alarak yumurtaları tek tek ilave edip sürekli çırpma teliyle karıştırın. Tenceredeki tavuk suyuna hazırladığınız karışımı ekleyerek 10 dakika kaynatın. Tavuk etlerini ekleyip tekrar karıştırın. Bir miktar daha tuz ve karabiber ilave ederek 5 dakika daha pişirin. Hazır olan çorbayı sıcak bir şekilde servis yapın. Afiyet olsun. Kremalı Patates Çorbası Malzemeleri
Kremalı Patates Çorbası Nasıl Yapılır?Soğanları soyup yıkadıktan sonra küçük doğrayın ve tereyağında hafifçe soteleyin. Küçük doğranmış patatesleri ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra et suyunu ilave edin. Et suyu yoksa, sade suyla veya et bulyon ekleyerek de hazırlayabilirsiniz. Patatesler piştikten sonra çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin ve kremayı durmadan karıştırarak ekleyin. Çorbanın tuzunu, karabiberini ve kimyonu ilave ettikten sonra 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Çorbanın kıvamı katı olduysa, biraz daha kaynamış su ekleyebilirsiniz. Tereyağında toz kırmızı biberi eritip çorbanın üzerine gezdirin. Kremalı patates çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun. |
Kremalı çorbalar özellikle kış aylarında gerçekten şifa kaynağı mı? Mantar çorbasını yaparken un kavurma aşamasında topaklanma yaşamamak için ne yapmalıyım? Tavuk çorbasına yumurta eklerken sürekli çırpmak gerektiğini biliyorum ama yumurtanın kesilmesini nasıl önleyebilirim? Patates çorbasında et suyu kullanmazsak lezzet farkı çok olur mu?
Cevap yazKremalı çorbalar: Evet, Ertok, kremalı çorbalar kış aylarında hem besleyici hem de ısıtıcı olabilir. Ancak, şifa kaynağı olup olmadığı konuşulurken, içerdikleri besin değerlerine ve hazırlanış şekline dikkat etmek gerekir. Krema ve diğer malzemelerle dengeli bir tarif kullanmak önemlidir.
Mantar çorbasında un kavurma: Unun topaklanmaması için kavurma aşamasında un eklerken sürekli karıştırmak önemli. Ayrıca, unu eklemeden önce tencerenin yağının yeterince sıcak olduğundan emin ol. Unu azar azar ekleyerek ve hızlıca karıştırarak topaklanmanın önüne geçebilirsin.
Tavuk çorbasında yumurta ekleme: Yumurta eklerken kesilmemesi için, yumurtayı çorbanın sıcaklığına alıştırmak için önce bir miktar sıcak çorbayı yavaş yavaş yumurtaya ekleyerek temperleme yapabilirsin. Temperleme işlemi tamamlandıktan sonra karışımı tekrar çorbaya ekleyip sürekli karıştırmak yumurtanın kesilmesini önleyecektir.
Patates çorbasında et suyu: Et suyu kullanmazsan lezzet farkı olabilir, ancak sebze suyu veya tavuk suyu gibi alternatifler de kullanabilirsin. Bu şekilde de çorbanın lezzeti zengin olur ve besleyiciliği artar. Et suyunun kattığı derin lezzeti istiyorsan, evde hazırlanmış bir tavuk suyu iyi bir alternatif olabilir.