Kremalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kremalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Domates Çorbası

Kremalı Domates Çorbası Hakkında

Kremalı domates çorbası, hazırlaması son derece pratik ve kolay, oldukça besleyici ve çok lezzetli bir çorba tarifidir. Az zamanda muhteşem bir çorba hazırlamak isterseniz bu tarif tam size göredir. Kolay gelsin!

Malzemeler

  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet havuç
  • 100 gram krema
  • 1 adet orta irilikte kuru soğan
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 8-10 adet tane karabiber
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar su

Üzeri İçin

  • 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri

Kremalı Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Orta büyüklükte bir tencereye sıvı yağı ekleyip bir miktar ısıtalım. Soğanı ve havucu ince bir şekilde doğrayalım ve yağa ilave edip soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavuralım. Daha sonra unu ilave edip bir miktar daha kavuralım. Rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim. Üzerine soğuk su ilave edip kaynadıktan sonra beş dakika daha pişirelim. Tuzunu ve tane karabiberi ilave edip bir iki taşım daha devamlı karıştırarak kaynatalım. Ocaktan indirip kremayı ilave edelim. Daha sonra el blenderı ile pürüzsüz hale getirelim. Servis kasesine alıp üzerine kaşar peyniri serperek servis edebilirsiniz.

Ekstra İpuçları ve Öneriler

  • Kremalı domates çorbasını daha lezzetli hale getirmek için, taze fesleğen yaprakları ve biraz taze çekilmiş karabiber ekleyebilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını damak zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Eğer daha yoğun bir tat istiyorsanız, domates salçası miktarını artırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sipahi

21 Temmuz 2024 Pazar

Kremalı domates çorbası yaparken kremayı ekledikten sonra el blenderı kullanmamız gerektiğini söylüyor. Acaba bu adım atlanırsa çorbanın tadı veya kıvamı çok fark eder mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sipahi, kremalı domates çorbası yaparken kremayı ekledikten sonra el blenderı kullanmak, çorbanın pürüzsüz ve homojen bir kıvama sahip olmasını sağlar. Eğer bu adımı atlıyorsanız, çorbanızda krema tam olarak karışmayabilir ve çorbanın dokusu daha az pürüzsüz olabilir. Ancak tadında büyük bir değişiklik olmayacaktır. Yine de, sunum ve içim keyfi açısından el blenderı kullanmanızı tavsiye ederim.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yağ Yakıcı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Yakıcı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri