Yumurtasız Yayla Çorbası Yayla çorbası, geleneksel olarak ayrandan yapılan bir çorbadır ve genellikle ayranın kesilmemesi için yumurta ile hazırlanır. Ancak yumurta sevmeyenler veya yumurtaya alerjisi olanlar, aşağıdaki tarifle yumurtasız yayla çorbası yapabilirler. Yaz-kış her mevsim sofralarda sıklıkla karşılaştığımız yayla çorbası, neredeyse herkes tarafından sevilir. Besin değeri yüksek ve doyurucudur. Yapımı ise oldukça pratik ve kolaydır; zaman almadan sofralarda çabucak yer alır. Özellikle gribal enfeksiyonlar sırasında, kış aylarında içimizi ısıtacak ve hastalığın iyileşmesinde yardımcı olacak bir çorbadır. Eğer siz de yumurtasız yayla çorbasını yemek öğünlerinizde arzu ediyorsanız, işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin. Yumurtasız Yayla Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Yumurtasız Yayla Çorbası Nasıl Yapılır? Çorba yapılacak tencerenin içerisine öncelikle yoğurdu ve unu koyarak iyice çırpın. Daha sonra karışım koyu ayran kıvamı alınca çorbanın suyunu ilave edin. Ayran kıvamına gelince karışımı ocak üzerine koyarak altını açın. Hazırlanan ayran karışımı kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu arada, ayrı bir küçük tencereye biraz su koyarak ocağın altını açın ve pirinçleri yıkayıp küçük tencereye ilave edin. Pirinçler sade suda iyice piştikten sonra hazırladığınız ayranlı karışıma ilave edin. Pirinçler karıştığınız ayran karışımına ilave edildikten sonra hararetli ateşte devamlı olarak tencere içerisindeki çorbayı karıştırmaya devam edin. Çorba kaynayınca ocağın altını kısık bir dereceye getirin ve ara ara karıştırabilirsiniz. Bu arada, ayrı bir tava içerisinde tereyağını kısık ateşte yakmadan eritin. Tereyağı eriyince kuru naneyi ilave ederek 1 dakika kadar kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Hazırladığınız bu karışımı kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Çorba yaklaşık 10 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Artık yumurtasız yayla çorbası hazır. Tabaklara alarak çorbayı sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |