Oktay Usta Domates Çorbası Tarifi
21 Temmuz 2024

Oktay Usta Domates Çorbası Tarifi

Oktay Usta Domates Çorbası

Bugün sizlere Oktay Usta'nın meşhur domates çorbası tarifini paylaşmak istiyorum. Kendine has tadı, kokusu ve lezzetiyle damak zevkinizin vazgeçilmezleri arasına gireceğine garanti ederiz. Evde yemek yapamadığınız zaman hemen hazırlayabileceğiniz, yapımı kolay bir çorba tarifidir. İster ailenize, ister çat kapı evinize gelen misafirlerinize hazırlayıp ikram edebilirsiniz. Aşağıda Oktay Usta'nın domates çorbası tarifini bulabilirsiniz.

Oktay Usta’nın Domates Çorbası İçin Malzemeler

  • İki adet domates
  • İki adet defne yaprağı
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • İki çorba kaşığı domates salçası
  • İki çorba kaşığı un
  • Bir adet havuç
  • Bir su bardağı et suyu
  • İki çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tane karabiber
  • Su ve tuz

Oktay Usta’nın Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Bir kap içerisine havuç ince ince doğranır. Soğan ise piyaz şeklinde doğranmalıdır. Bir derin tencereye havuç, soğan, tereyağı ve zeytinyağı eklenerek kavurmaya başlanır. Daha sonra un eklenerek kavurmaya devam edilir ve defne yaprağı ile domates salçası eklenir. Üzerine domatesler doğranarak ilave edilir. On dakika pişirmeye devam ettikten sonra üzerine soğuk su eklenip çırpma teliyle karıştırılarak kıvamı açılmalıdır. Bu işlemden sonra et suyu ve sıcak su eklenir. Son olarak tane karabiber ve tuz ekleyerek kapağı kapatılır. Çorbamız piştikten sonra defne yaprakları çıkarılır. El blenderından geçirilerek çorbanız pürüzsüz hale getirilir. Kıvamı koyu olmuşsa sıcak suyla açabilirsiniz. Böylelikle Oktay Usta'nın nefis domates çorbasını hazırlamış olursunuz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yenay

21 Temmuz 2024 Pazar

Oktay Usta nın domates çorbası tarifinde soğan piyaz şeklinde doğranmalı mı? Ayrıca defne yaprağı ve domates salçasını ne zaman eklemeliyiz? Tane karabiber ve tuzu çorbanın hangi aşamasında katmamız gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Yenay, soğanı piyaz şeklinde doğramanıza gerek yok, ince ince doğramanız yeterli olur. Defne yaprağı ve domates salçasını, soğanları kavurduktan sonra ekleyebilirsiniz. Tane karabiber ve tuzu ise çorba kaynamaya başladıktan sonra ilave etmeniz daha iyi olur. Böylece baharatların aromaları daha iyi ortaya çıkar ve tuzun dağılması kolaylaşır. ޞimdiden afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kemik Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Domates Çorbası Oktay Usta Tarifi

Domates Çorbası Oktay Usta Tarifi

7 Aylık Bebek Çorbaları Tarifleri ve Malzemeleri

7 Aylık Bebek Çorbaları Tarifleri ve Malzemeleri

Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri