Oktay Usta Arpa Şehriye Çorbası
07 Temmuz 2024

Oktay Usta Arpa Şehriye Çorbası


Oktay Usta'nın arpa şehriye çorbası, oldukça lezzetli ve besleyici bir tariftir. Akşam yemeklerinizde sizlere eşlik edecek ve çocuklarınız için besleyici bir seçenek sunacaktır. Yazın taze domateslerle yapıldığında, çorbanın tadı mükemmel olur. Arpa şehriye, çorbaların vazgeçilmez malzemelerinden biridir ve Oktay Usta'nın bu tarifiyle harika bir çorbaya dönüşür. Dilerseniz, her zaman yediğiniz bu çorbayı Oktay Usta'nın tarifine göre birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Gerekli Malzemeler

  • 1,5 çay bardağı arpa şehriye
  • 3 adet iri boy domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • Yeteri kadar tuz
  • 5-6 dal maydanoz
  • 4 su bardağı sıcak su ya da tavuk suyu

Arpa Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbayı pişirmek için öncelikle tencereye tereyağını ya da margarini koyun ve ocağın üzerinde eritin. Bu sırada domatesleri rendeleyin. Eriyen yağın içine rendelenmiş domatesleri ekleyin ve pişirmeye başlayın. Domatesler suyunu çekince içine sıcak suyu ya da tavuk suyunu ilave edin. Su kaynadıktan sonra arpa şehriyeleri de ekleyin. Çorbanın tuzunu bu aşamada ilave edebilirsiniz. Arpa şehriyeler yumuşayıncaya kadar çorbayı kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bu arada çorbayı karıştırmayı unutmayın ki şehriyeler tencerenin dibine yapışmasın. Oktay Usta'nın arpa şehriye çorbası tarifini hazırlamak işte bu kadar kolay. Çorbayı servis kaselerine aldığınızda, üzerine ince kıyılmış maydanozları ekleyebilirsiniz. Sevdikleriniz bu çorbanın lezzetini mutlaka beğenecektir.

Besleyici ve Lezzetli Bir Seçenek

Arpa şehriye, besleyici değerleri yüksek olan bir malzemedir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde çocuklar ve yetişkinler için sağlıklı bir seçenektir. Domatesin C vitamini içeriği ve tavuk suyunun protein değeri ile birleştiğinde, bu çorba tam bir vitamin ve mineral deposu haline gelir. Bu nedenle, özellikle soğuk kış günlerinde hem içinizi ısıtacak hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.

Ekstra İpuçları

  • Çorbanızın daha yoğun bir kıvamda olmasını istiyorsanız, arpa şehriye miktarını artırabilirsiniz.
  • Domatesin asidik tadını dengelemek için bir miktar şeker ekleyebilirsiniz.
  • Çorbanızı daha aromatik hale getirmek için içine birkaç diş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yıldız Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yıldız Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Çorbası Kaç Kalori?

Tarhana Çorbası Kaç Kalori?

Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Knorr Çabuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Knorr Çabuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Detoks Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Detoks Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğuk Çorba Çeşitleri ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Çeşitleri ve Malzemeleri

Güncel

Pancar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri