Terbiyeli Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Terbiyeli Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Köfte Çorbası

Terbiyeli Köfte Çorbası, ilk bakışta hazırlaması zahmetli gibi görünebilir. Ancak, lezzeti nedeniyle bu çorbayı hazırlamak büyük bir keyif haline gelir. Sevdiklerinize, kendinize ve misafirlerinize bu eşsiz lezzeti sunarak onları mutlu edebilirsiniz.

Malzemeler

Köfte İçin:

  • 250 gr yağsız dana kıyma
  • Yarım çay bardağı köftelik ince bulgur veya pirinç
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yeteri kadar tuz

Terbiyesi İçin:

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet et bulyon
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limonun suyu

Üzeri İçin:

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlık Aşaması

Terbiyeli köfte çorbasının yapımına ilk olarak köfteleri hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabına 250 gr dana kıymayı, 1 adet yumurtayı ve yarım çay bardağı ince köftelik bulgur veya pirinci ekleyelim. Ardından köfteyi lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı nane ve yeteri kadar tuz ilave edelim. Köfte harcını iyice karıştırarak homojen bir kıvam alana kadar yoğuralım. Hazırlanan köfte harcından nohut büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayalım ve un serpiştirilmiş geniş bir kaba yerleştirelim.

Çorbanın Pişirilmesi

Köfteler hazır olduktan sonra, uygun bir tencereye yaklaşık 1,5 litre su, 1 adet et bulyon ve yeteri kadar tuz ekleyerek kaynamaya bırakalım. Su kaynadıktan sonra hazırlanan misket köfteleri tencereye ekleyip pişmeye bırakalım. Köfteler pişerken, terbiyesini hazırlamak için 1,5 su bardağı yoğurdu geniş bir kaseye alalım ve üzerine 1 adet limon suyu, 2 çorba kaşığı un ve 1 adet yumurta sarısını ekleyerek karışımı iyice çırpalım. Terbiyeye kaynamakta olan çorba suyundan 1-2 kepçe ekleyip iyice karıştırarak terbiyeyi ılıştırdıktan sonra, terbiyeyi yavaşça çorbaya ekleyip karıştırarak dökelim. Çorbayı terbiyesi ile birlikte 15 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan almadan hemen önce, küçük bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritip üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve 1 tatlı kaşığı kuru nane ekleyip karıştırarak hazırladığımız sosu çorbanın üzerine dökelim.

Servis ve Son Dokunuş

Çorbanız sıcak olarak servis edilmeye hazırdır. Yanında taze ekmek ile sunarak lezzeti artırabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Gufran

11 Temmuz 2024 Perşembe

Terbiyeli Köfte Çorbasını hazırlarken köfteleri yuvarlamak biraz zaman alıyor mu? Özellikle nohut büyüklüğünde parçalar almak zor oluyor gibi geldi bana. Sizce bu çorbayı yaparken hangi aşama en zorlayıcı olabilir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Gufran,

Evet, köfteleri nohut büyüklüğünde yuvarlamak gerçekten zaman alıcı olabilir. Bu aşama genellikle en sabır gerektiren kısımlardan biridir. Köftelerin eşit büyüklükte olması çorbanın hem görselliği hem de lezzeti açısından önemlidir ama biraz pratikle bu süreci hızlandırabilirsiniz. Bunun dışında, terbiyesini hazırlarken yumurtanın çorbayla kesilmeden karışması da dikkat gerektiren bir aşamadır. Bu nedenle, terbiyeyi hazırlarken çorbanın kaynar olmamasına ve yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırmaya özen göstermek gerekiyor. Bu iki aşama, çorbanın yapımında en zorlayıcı kısımlar olarak öne çıkıyor. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Bebekler İçin Çorba Tarifleri

Bebekler İçin Çorba Tarifleri