Terbiyeli Köfte Çorbası Terbiyeli Köfte Çorbası, ilk bakışta hazırlaması zahmetli gibi görünebilir. Ancak, lezzeti nedeniyle bu çorbayı hazırlamak büyük bir keyif haline gelir. Sevdiklerinize, kendinize ve misafirlerinize bu eşsiz lezzeti sunarak onları mutlu edebilirsiniz. Malzemeler Köfte İçin:
Terbiyesi İçin:
Üzeri İçin:
Hazırlık Aşaması Terbiyeli köfte çorbasının yapımına ilk olarak köfteleri hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabına 250 gr dana kıymayı, 1 adet yumurtayı ve yarım çay bardağı ince köftelik bulgur veya pirinci ekleyelim. Ardından köfteyi lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı nane ve yeteri kadar tuz ilave edelim. Köfte harcını iyice karıştırarak homojen bir kıvam alana kadar yoğuralım. Hazırlanan köfte harcından nohut büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayalım ve un serpiştirilmiş geniş bir kaba yerleştirelim. Çorbanın Pişirilmesi Köfteler hazır olduktan sonra, uygun bir tencereye yaklaşık 1,5 litre su, 1 adet et bulyon ve yeteri kadar tuz ekleyerek kaynamaya bırakalım. Su kaynadıktan sonra hazırlanan misket köfteleri tencereye ekleyip pişmeye bırakalım. Köfteler pişerken, terbiyesini hazırlamak için 1,5 su bardağı yoğurdu geniş bir kaseye alalım ve üzerine 1 adet limon suyu, 2 çorba kaşığı un ve 1 adet yumurta sarısını ekleyerek karışımı iyice çırpalım. Terbiyeye kaynamakta olan çorba suyundan 1-2 kepçe ekleyip iyice karıştırarak terbiyeyi ılıştırdıktan sonra, terbiyeyi yavaşça çorbaya ekleyip karıştırarak dökelim. Çorbayı terbiyesi ile birlikte 15 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan almadan hemen önce, küçük bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritip üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve 1 tatlı kaşığı kuru nane ekleyip karıştırarak hazırladığımız sosu çorbanın üzerine dökelim. Servis ve Son Dokunuş Çorbanız sıcak olarak servis edilmeye hazırdır. Yanında taze ekmek ile sunarak lezzeti artırabilirsiniz. Afiyet olsun! |
Gufran
11 Temmuz 2024 PerşembeTerbiyeli Köfte Ãorbasını hazırlarken köfteleri yuvarlamak biraz zaman alıyor mu? Özellikle nohut büyüklüğünde parçalar almak zor oluyor gibi geldi bana. Sizce bu çorbayı yaparken hangi aşama en zorlayıcı olabilir?
Cevap yazAdmin
11 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Gufran,
Evet, köfteleri nohut büyüklüğünde yuvarlamak gerçekten zaman alıcı olabilir. Bu aşama genellikle en sabır gerektiren kısımlardan biridir. Köftelerin eşit büyüklükte olması çorbanın hem görselliği hem de lezzeti açısından önemlidir ama biraz pratikle bu süreci hızlandırabilirsiniz. Bunun dışında, terbiyesini hazırlarken yumurtanın çorbayla kesilmeden karışması da dikkat gerektiren bir aşamadır. Bu nedenle, terbiyeyi hazırlarken çorbanın kaynar olmamasına ve yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırmaya özen göstermek gerekiyor. Bu iki aşama, çorbanın yapımında en zorlayıcı kısımlar olarak öne çıkıyor. Kolay gelsin!