Terbiyeli Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Terbiyeli Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Kereviz Çorbası

Terbiyeli kereviz çorbası, oldukça lezzetli ve sağlıklı bir çorba çeşididir. Düşük kalorili olması ve besleyici içeriği sayesinde özellikle diyet yapanlar ve formunu korumak isteyenler için ideal bir seçenektir. Bu çorba, kerevizin besin değerlerini en iyi şekilde muhafaza eder ve sofralarınıza sağlık getirir. Bu yazıda, terbiyeli kereviz çorbasının nasıl yapılacağını detaylı bir şekilde açıklayacağım. Umarım, sizler de en az benim kadar beğenirsiniz.

Gerekli Malzemeler (6 Kişilik)

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 6 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tutam muskat
  • Göz kararı tuz
  • Göz kararı taze çekilmiş karabiber

Terbiyeli Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak, kerevizler soyulup iri iri doğranır. Ardından, havuç iyice yıkanıp soyulduktan sonra iri iri doğranır. Patates de aynı şekilde soyulup iri iri doğrandıktan sonra, soğan küçük küçük yemeklik doğranır. Daha sonra, çorbanın pişeceği tencereye 6 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu eklenir ve orta ateşte kaynatılır. Kaynayan limonlu suyun içine daha önceden doğranmış olan sebzeler eklenir ve tüm sebzeler yumuşayana dek kaynatılmaya devam edilir.

Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra tencere ocaktan alınır ve sebzelerin suyu ayrı bir kabın içine süzülür. Sebzeler bir blender veya çatal yardımıyla püre haline getirilir. Ardından, sebzelerin süzülen suyu tekrar tencereye eklenir ve püre ile iyice karıştırılır.

Ayrı bir tencerede, 3 çorba kaşığı zeytinyağı orta ateşte ısıtılır. Zeytinyağı ısınınca, içine 1,5 çorba kaşığı un eklenir ve un pembeleşene dek karıştırılarak pişirilir. Un pembeleşince içine azar azar süt eklenir ve karıştırma işlemine devam edilir. Son olarak, çorbanın içine 1 tutam muskat ve göz kararı tuz eklenir ve yaklaşık 5 dakika daha pişirilir.

Hazır olan çorba, servis kaselerine doldurulur ve üzerine bir tutam taze çekilmiş karabiber serpilir. Sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Aya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Aya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tutmaç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tutmaç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri