Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yoğurt Çorbası

Pirinçli yoğurt çorbası, özellikle çocukların severek tükettiği vitamin dolu, lezzetli bir çorba türüdür. Her bölgede bilinen ve sevilerek tüketilen bu çorba, yapımı oldukça basit ve pratiktir. Şimdi sizlere pirinçli yoğurt çorbasının tarifini sunacağım.

Pirinçli Yoğurt Çorbası Malzemeleri

  • Yarım çay bardağı pilavlık pirinç
  • Bir yemek kaşığı dolusu un
  • Bir adet yumurta
  • Bir tutam nane
  • Tuz
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • İki kase yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • Bardak et suyu veya tablet bulyon
  • Pul biber (isteğe bağlı)
Pirinçli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Pirinçler yıkanıp 3 su bardağı soğuk su eklenerek tencerede kaynamaya bırakılır. Tenceredeki suya bir bardak et suyu ekleyebilirsiniz; eğer et suyu yoksa tablet bulyon kullanabilirsiniz. Diğer yandan, derin bir kabın içine iki kase yoğurt ve bir yemek kaşığı un ekleyerek karıştıralım. İçine bir miktar su ekleyerek kıvamını inceltip hızlıca çırpın. Unun topaklanmasını engellemek için sürekli çırpmaya devam edin. Daha sonra bir yumurta kırıp çırpmaya devam edin. Ocakta kaynayan pirincin içerisine, pirinçler yumuşadıktan sonra yoğurt karışımını yavaşça ekleyerek bir yandan da karıştırmaya devam edin. Kaynamaya yakın yarım çay bardağı sütü tencereye ekleyin. Beş dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Üzeri için bir yemek kaşığı tereyağını tavada kızdırıp üzerine nane ve pul biber ekleyin. Biraz kızdırdıktan sonra sos hazır hale gelir. Servis tabağına alınan çorbanın üzerine bu sosu gezdirerek sıcak sıcak servis edin.

Ekstra Bilgiler

  • Çorbanın kıvamını daha yoğun isteyenler, yoğurt ve un miktarını artırabilirler.
  • Et suyu kullanmak çorbanın lezzetini artıracaktır; bu nedenle mümkünse et suyu kullanmanız önerilir.
  • Çorbanın üzerine ekleyeceğiniz tereyağlı sos, çorbanın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Bu aşamayı atlamamanız önemlidir.
  • Yoğurt çorbasının daha kremamsı bir kıvamda olmasını istiyorsanız, çorbaya krema ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Zertar

25 Temmuz 2024 Perşembe

Pirinçli yoğurt çorbasını yaparken yumurta eklediğinizde karışımın kesilmemesi için nelere dikkat etmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Zertar,

Pirinçli yoğurt çorbası yaparken yumurtanın kesilmemesi için birkaç püf noktası vardır. İlk olarak, yoğurt, un ve yumurtayı çırparken iyice homojen bir karışım elde ettiğinizden emin olun. Karışımı çorbaya eklerken çorbanın sıcak olmamasına dikkat edin; karışımı eklerken çorbayı sürekli karıştırarak ekleyin ve çorbanın ısısını yavaşça artırın. Ayrıca, çorbanın kaynamasına izin vermemek de önemli; kaynama noktasına gelmeden önce altını kısarak pişirmeye devam edin. Bu şekilde kesilme riskini en aza indirgemiş olursunuz. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Mercimek Çorbası Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek Çorbası Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Detoks Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Detoks Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Topalak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Topalak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri