Mercimek Çorbası Düdüklüde Yapılışı
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mercimek Çorbası Düdüklüde Yapılışı

Mercimek çorbası düdüklüde, mercimek çorbası herkesin severek yediği özellikle kış aylarının vazgeçilmezi olan çorba türlerinden biridir. Kimi insanlar sabah kahvaltılarında bile çok severek tüketebilir. Damak tadına göre birçok çeşidi yapılır. Bol tereyağı ile ve et suyu ile ayrı bir lezzet katılır ya da yaparken içerisine birkaç parça kemik atılarak tatlandırılabilir.

Sebzeli mercimek çorbası yapımı için gerekli malzemeler
  • Bir çay bardağı kırmızı mercimek
  • Bir adet orta boy kuru soğan
  • Bir adet patates
  • Bir adet havuç
  • Bir domates
  • Üç diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı nane
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir yeşil biber
  • Bir tane kırmızı biber
  • Bir yemek kaşığı salça
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir parça kemikli et
  • Tuz
  • Limon
Sebzeli mercimek çorbası nasıl yapılır?

Sebzeli mercimek çorbasının yapımının kısa süre de olması için düdüklü tencere tercih etmelisiniz. Düdüklü tencereye soğan soyulur dörde bölünüp içerisine konulur üzerine biberler birkaç parçaya bölünerek konulur. Üzerine patates ve havuç soyularak dilimlenir bir domates doğranır mercimek yıkanarak ilave edilir tereyağı nane pul biber tuz ve bir parça kemikli et ilave edilir üzerine bir buçuk litre kadar kaynar su eklenir ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve düdüklü ses çıkarmaya başlayınca üzerindeki düğmesi kapatılır ve on dakika daha pişirilir ve altı kapatılır düdüklü tencerenin havası çıkınca kapağı açılır ve çorba blenderden geçirilir koyuluğuna göre gerekirse sıcak su ekleyin ve tekrar ocağa alın ve beş dakika kadar daha kaynatın ve limon ile sıcak servis edilir.

Mercimek Çorbası Düdüklüde Yorumları

soru

İsaf

31 Mayıs 2024 Cuma

Merhaba ben mercimek çorbasını çok severim çok severek tüketirim. Kışında sıklıkla yaptığım bir çorba türüdür. Fakat ben içerisine kemikli et attığım zaman soğuduktan sonra kalıp gibi oluyor. Çok koyulasiyor ne yapmam gerekiyor acaba bilgi verir misiniz

Cevap yaz
cevap

Admin

18 Haziran 2024 Salı

Merhaba İsaf,

Mercimek çorbasınızın koyulaşmasını önlemek için, çorbayı pişirdikten sonra soğumadan hemen önce bir miktar su ya da tavuk suyu ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, kemikli et yerine sadece et suyu kullanmayı da deneyebilirsiniz. Bu, çorbanın kıvamını daha stabil tutabilir. Afiyet olsun!

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Güncel

Dana Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dana Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6