Dana Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Dana Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dana Paça Çorbası Tarifi

Dana paça çorbası, Türk mutfağının geleneksel ve şifalı çorbalarından biridir. Yüzyıllardır sağlık üzerindeki faydaları nedeniyle sıklıkla sofralarımızda yer bulmuştur. Ancak, yapımının zahmetli olmasından veya pişerken oluşan kokudan dolayı bazı kişiler bu çorbayı hazırlamaktan kaçınabilirler. Dana paça çorbası özellikle çocukların kemik sağlığını güçlendirmesi açısından oldukça yararlıdır. Yaşlılarda ise kemik yıkımına ve kemik erimesine karşı koruyucu bir kalkan görevi görür. Soğuk kış aylarında vücudun direncini artırarak hastalıklara karşı koruma sağlar. Ayrıca, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olan eritrosit ve trombosit hücrelerinin üretimine katkıda bulunur.

Gerekli Malzemeler

  • 2 adet temizlenmiş ve parçalanmış dana ayağı
  • Yeteri kadar su
  • Yeteri kadar tuz

Sosu İçin

  • 1 baş sarımsak
  • 1 kahve fincanı üzüm sirkesi
  • 1 adet limon suyu

Terbiyesi İçin

  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çorba kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 kahve kaşığı karabiber

Dana Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak, dana paça alırken taze ve iyi temizlenmiş olmasına dikkat ederek parçalanmış dana ayaklarını tercih edelim. Ayakları ocakta tüylerini tüylerle tütsüledikten sonra bol su altında iyice ovuşturarak yıkayalım. Temizliğinden emin olduğumuz dana ayaklarını düdüklü tencereye alarak üzerine paçaların üzerini iki parmak aşacak şekilde su ve tuz ekleyelim. Tencereyi ocağa alıp yaklaşık 55-60 dakika kadar pişmeye bırakalım.

Paça çorbasının terbiyesi için uygun bir kaseye 4 yemek kaşığı un ve bir miktar su ekleyerek bulamaç kıvamına gelene kadar iyice karıştıralım. Bulamaç haline gelen karışıma paça suyundan ekleyip, çorbanın üzerine ilave ederken bir taraftan da karıştırarak pişirmeye devam edelim.

Sosu için bir baş sarımsağı iyice dövdükten sonra sirke ile birlikte çorbaya ilave edelim ve 10-15 dakika kadar daha kısık ateşte kaynamaya bırakalım. En son işlem olarak uygun bir tavada tereyağını eritip üzerine yarım çorba kaşığı kadar kırmızı pul biber ekleyip yağı kızdırarak çorbanın üzerine dökelim ve çorbayı ocaktan alalım. Servis esnasında çorba tabaklara alındıktan sonra üzerine limon suyu ve karabiber serpiştirerek sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ezogelin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ezogelin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kelle Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kelle Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Güncel

Alaca Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Alaca Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Antep Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri