Yoğurtlu Soğuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yoğurtlu Soğuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Soğuk Çorba, Çorba çeşitleri genellikle kış aylarında tercih edilmektedir. Bu alışkanlığımızı bozan yoğurtlu soğuk çorba lezzetli oluşuyla kişilerin çok sık tercih ettiği çorba haline gelmiştir. Özellikle yazın sıcak günlerinde rahatlatan ve doyurucu olan bu çorba yaz yiyecekleri için de olmazsa olmazların arasına girmiştir. Yoğurtlu soğuk çorbanın yöresel tarifleri de bulunmaktadır. Lezzetli ve vitamin yönünden zengin olan yoğurtlu soğuk çorba tarifi şu şekildedir;

Yoğurtlu Soğuk Çorba Malzemeleri
  • 1,5 su bardağı buğday
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım kilo süzme yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
Yoğurtlu Soğuk Çorba Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu soğuk çorbanın yapılışı için bir gün önceden buğdayı iyice yıkayıp haşlayın. Haşlarken bol su kullanın. Yaklaşık 25 dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra ocağın altını kapatın. Bu şekilde sabaha kadar dinlendirin. Sabahleyin buğdaylar yumuşayana kadar pişirin. Diğer taraftan bir gün önceden ıslatılmış nohutları haşlayın ya da konserve nohutta kullanabilirsiniz. Nohutlar haşlandıktan sonra kabuklarını mutlaka soyun. Kabuklarını soyduktan sonra buğdayın içine ekleyin. Ayrı bir kabın içinde yoğurdu ve tuzu karıştırıp çırpın. Yoğurt karışımının içine buğdayı haşladığınız sudan biraz ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ekleyin. Çorbanın kıvamını su katarak ayarlayabilirsiniz. Yoğurdu ilave ettikten sonra kaynama noktasına gelene kadar karıştırın. Daha sonra ocağın altını kapatın. Küçük bir tavanın içine zeytinyağını koyun ve üzerine nane ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra çorbanızın üzerine dökün. Çorba soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Soğuk Çorba Yorumları

soru

Zehra

20 Mayıs 2024 Pazartesi

Genellikle yoğurtlu çorbanın sıcak tüketildiğini duymuştum. Bu durumun daha sağlıklı olduğu söyleniyor. Ancak soğuk halde tüketmemizin sağlık açısından herhangi bir etkisi olup olmadığından korkuyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

Cevap yaz
cevap

Admin

18 Haziran 2024 Salı

Yoğurtlu çorbanın sıcak veya soğuk tüketilmesinin sağlık açısından farklı etkileri olabilir. Sıcak tüketildiğinde bağırsak hareketlerini daha fazla uyarabilir ve sindirimi kolaylaştırabilir. Soğuk tüketildiğinde ise ferahlatıcı bir etkisi olabilir ve yaz aylarında tercih edilebilir. Ancak yoğurdun besin değerleri sıcaklıktan etkilenebilir, bu nedenle yoğurdun probiyotik faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için ılık veya oda sıcaklığında tüketmek daha iyi olabilir. Sağlık açısından önemli olan nokta, yoğurdun doğal ve taze olmasıdır.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ekmek Arası Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Arası Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Besleyici Bebek Çorbaları Nelerdir?

Besleyici Bebek Çorbaları Nelerdir?

Güncel

Ekşili Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Topalak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Topalak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karalahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karalahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kelle Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kelle Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Çorbası Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Çorbası Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Basit Çorba Tarifleri

Basit Çorba Tarifleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6