Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Çorbası

Brokoli Nedir?

Brokoli, karnabahar, lahana ve Brüksel lahanası ile aynı familyadan olan ve yenilebilen bir sebzedir. Yapısal olarak karnabahara benzeyen brokoli, renk olarak yeşildir. Karbonhidrat, şeker, yağ ve su içeren brokoli, bol miktarda vitamin ve mineral barındırır. A, B, C, E, K vitaminleri açısından zengin olan bu bitki, aynı zamanda magnezyum, kalsiyum, çinko, demir ve potasyum gibi mineraller içerir. Beta karoten açısından da oldukça zengin olan brokolinin sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle mide, bağırsak ve yemek borusu kanserine karşı önemli bir şifa kaynağıdır. Ayrıca kronik enfeksiyonların iyileşmesinde de önemli rol oynar. Bu şifa kaynağı bitki haşlanarak veya çeşitli yemeklerde kullanılabileceği gibi çorbası da yapılabilir. Şimdi, brokoli çorbasının tarifini paylaşalım.

Brokoli Çorbasının Malzemeleri

  • Yarım kilogram brokoli
  • Bir adet orta boy patates
  • Bir adet orta boy soğan
  • Bir adet havuç
  • İki su bardağı süt
  • İki yemek kaşığı süt kreması
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı un
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir tatlı kaşığı tuz

Brokoli Çorbasının Yapım İşlemi

Öncelikle, brokoliyi temiz bir şekilde iyice yıkayın. Daha sonra, brokoliyi bir tencereye koyun. Patatesi soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. Soğanı isteğe bağlı olarak doğrayıp tencereye koyun. Son olarak, havucu halka şeklinde doğrayıp malzemelerin üzerine ekleyin. Sebzelerin üzerini geçecek şekilde tencereye su ekleyin ve sebzelerin haşlanması için ocağın üzerine alın. Sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.

Başka bir tencerede tereyağını eritip, üzerine unu ekleyin ve kavurun. Kavrulan una sütü yavaş yavaş dökerek karıştırın ve sosu pişirin. Haşlanmış sebzeleri ocaktan alın ve pişmiş sosun üzerine ekleyin. Haşlama suyunun yarısını da ekleyip karışımı blender yardımıyla ezin. Karışım koyu olursa, kalan haşlama suyunu ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Son olarak, kırmızı pul biberi ve tuzu ekleyip üç dakika kadar kaynatın. Süt kremasını da ilave edip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra çorbayı ocaktan alın.

Servis Önerisi

Brokoli çorbası servise hazırdır. Sıcak olarak servis edilecek bu lezzetli ve şifa deposu çorbayı, özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Çorbanızı misafirlerinize ve ailenize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Ekstra Bilgiler

Brokoli çorbasına dilerseniz farklı baharatlar ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca çorbanın yanında kruton ekmek ile servis yaparak lezzetini arttırabilirsiniz. Brokoli çorbası, düşük kalorili ve besleyici bir seçenek olduğu için diyet yapanlar için de idealdir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Beyran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri