Patlıcan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Patlıcan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Çorbası

Patlıcan çorbası, alışılmışın dışında farklı lezzetler arayanlar için mükemmel bir alternatiftir. Bu çorba, sofralarınıza yenilik katmak isteyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tattır. Kolaylıkla hazırlanabilmesi ve farklı aroması ile sevdiklerinize sunabileceğiniz bu leziz çorba, rutin çorba tariflerinizin arasına gönül rahatlığıyla ekleyebileceğiniz bir seçenektir.

Patlıcan Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 2-3 adet çekirdeksiz patlıcan
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar su

Patlıcan Çorbası Nasıl Yapılır?

Patlıcan çorbasının hazırlanışına ilk olarak patlıcanları yıkayarak başlayalım. 2-3 adet çekirdeksiz patlıcanı bol su altında yıkayın ve kurulayın. Ardından, köz tavanızı ocağa alın ve patlıcanların üzerine bir bıçak yardımıyla birkaç yerinden delikler açın. Bu delikler patlıcanların hava almasını sağlayacaktır. Patlıcanları köz tavasına yerleştirip, arkalı önlü çevirerek iyice közleyin. Közlenen patlıcanları ocaktan alın ve kabuklarını soyun. Kabukları soyulan patlıcanları ince ince doğrayın.

Çorba tenceresini ocağa alın ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin. Yağ ısındıktan sonra, kabuğu soyulmuş ve ince doğranmış kuru soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından, 1 çorba kaşığı unu ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Unun üzerine doğranmış patlıcanları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Yeteri kadar tuz ve su ilave ederek çorbayı kaynamaya bırakın. Çorba 10-12 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alın ve blender ile pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Çorbanın üzerine sos hazırlamak için, küçük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Eriyen tereyağının üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ekleyin ve yağı kızdırın. Hazırladığınız bu sosu çorbanın üzerine gezdirerek dökün. Artık patlıcan çorbanız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Patlıcan çorbası, özellikle Anadolu mutfağında farklı varyasyonlarıyla bilinir. Köz patlıcanın kendine has aroması, çorbaya derin bir lezzet kazandırır. Ayrıca, patlıcanın düşük kalorili ve lif açısından zengin bir sebze olması, bu çorbayı sağlıklı bir seçenek haline getirir. Çorbanın içerisine ekleyeceğiniz baharatlar ve otlarla (örneğin kekik, nane) kendinize özgü tatlar yaratabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Basit Çorba Tarifleri

Basit Çorba Tarifleri

Haber Bülteni

Güncel

Balkabağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekşili Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri