Bulgur Çorbası Bulgur çorbası, Türkiye'nin pek çok bölgesinde sevilerek yapılan geleneksel bir çorba çeşididir. Mengen yöresine ait olan bu çorba, hazırlık süresi kısa ve kolay olması nedeniyle sıkça tercih edilmektedir. Tıpkı şehriye çorbası veya hazır çorbalar kadar pratik bir şekilde hazırlanabilir. Zor zamanlarınızda adeta bir kurtarıcı olarak bulgur çorbasını ikram edebilirsiniz. Bulgur çorbası, besleyici değeri oldukça yüksek bir çorbadır ve tarhana çorbası ile benzer özellikler taşır. Bulgurun Faydaları Çorba tarifine geçmeden önce bulgurun faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
Bulgur Çorbası Malzemeleri
Üzeri İçin
Bulgur Çorbası Nasıl Yapılır? Bulgur çorbasına sıvı yağı uygun bir tencereye koyarak başlıyoruz. Sıvı yağın içine unu ekleyerek, unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Kavrulan unun üzerine salça ve bir miktar su ekleyerek karıştırıyoruz. Ayrı bir tencerede kuru soğan, sarımsak ve bulguru bir miktar sıvı yağ ile kavuruyoruz. Kavrulan karışımı unlu karışıma ekleyerek, üzerine sıcak su ekliyoruz. Daha sonra kemik suyu veya tavuk suyu ve tuz ekleyerek bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Ufak bir tavada tereyağı, pul biber ve nane ile sos hazırlıyoruz ve pişen çorbamıza ekliyoruz. Artık bulgur çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun! |
Elzem
12 Temmuz 2024 CumaBulgur çorbasını hiç denediniz mi? Gerçekten tarhana çorbası gibi mi oluyor?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Elzem,
Bulgur çorbasını denemediysen, kesinlikle tavsiye ederim. Tarhana çorbasına benzerlik gösterse de, her iki çorbanın kendine özgü tatları ve dokuları var. Bulgur çorbası daha taneli ve yoğun bir yapıya sahip olabilir, ancak lezzet olarak oldukça zengin ve doyurucu. Tarhana çorbası ise fermente edilmiş malzemelerden yapıldığı için kendine has bir ekşilik ve aroma taşır. Her ikisi de Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden, denemeye değer!
Afiyet olsun.