Tavuk Çorbası Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Tavuk Çorbası Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çorbası Yapılışı

Tavuk çorbası, oldukça besleyici ve lezzetli bir çorbadır. Karabiber ile tatlandırıldığında tadına doyum olmayan bir çorbadır. Özellikle çocuklar için mükemmel bir seçenek olan tavuk çorbasını çok seveceksiniz. Biraz zahmetli bir çorba olmasına rağmen sonucun mükemmel olması sebebi ile sıkça tercih edilen bir çorba türüdür.

Tavuk Çorbası Malzemeleri

Tavuk Suyu İçin:

  • 1 adet tavuk
  • 1 adet havuç
  • 1 adet defne yaprağı
  • Kuru nane, karabiber, tuz
  • 8 su bardağı su

Çorbası İçin:

  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon
  • Tuz, kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuğu bol su ile yıkayın. Yıkadıktan sonra basınçlı bir tencereye tüm tavuk suyu malzemeleri ile birlikte koyup yarım saat kadar haşlayın. Tavuk piştikten sonra tavuğu süzerek ayrı bir yere alın. Tavuk soğuduktan sonra kemiklerinden ayırıp küçük küçük didikleyin.

Farklı bir tencerede yumurta, yoğurt ve una 2 su bardağı su ilave ederek güzelce çırpın. Ocağın altını açın ve karışım koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kıvamını alan karışıma tavuk suyundan bir miktar ekleyip kıvamını ayarlayın. Su kaynadıktan sonra didiklediğiniz tavukları, limon suyunu ve tuzu ekleyin.

Tüm malzemeleri ekledikten sonra ocağı kısarak çorbanızı 10 dakika kadar ufak ufak kaynamaya bırakın. Küçük bir tavada tereyağı ile kırmızı toz biberi kavurun. Hazırladığınız sosu çorbanızın üzerine gezdirerek servis yapın. Çorbanız hazır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Koçakalp

23 Temmuz 2024 Salı

Bu tavuk çorbası tarifini denedim ama yoğurt karışımını yaparken yumurtalar kesildi, neyi yanlış yapmış olabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Koçakalp, yoğurt karışımının kesilmesi genellikle karışımın sıcak malzemelerle aniden temas etmesinden kaynaklanır. Yoğurt ve yumurta karışımını çorbaya eklerken, önce karışıma yavaşça sıcak çorba suyundan ekleyerek ılıştırmalısın. Bu şekilde karışımın kesilmesini önleyebilirsin. Ayrıca, sürekli karıştırarak eklemek de önemli. Bir dahaki sefere bu yöntemi deneyebilirsin, umarım sorunun çözülür!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Brokoli Çorbası Kaç Kalori?

Brokoli Çorbası Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bizim Mutfak Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Bizim Mutfak Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Alaca Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Alaca Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehriyeli Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tel Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tel Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri