Kolay çorba tarifleri sayesinde gelen konuklarınıza pratik şekilde çorbalar hazırlayabilirsiniz. Çorba, herkes tarafından sevilen sağlıklı gıdalardan biridir. Özellikle çorba güzel bir şekilde yapıldığı zaman hiç kimse kolay kolay ret edemez. Mide sağlığı için de çorba faydalı yemeklerden biri olup, doktorlar tarafından da tavsiye edilmektedir.
Kolay Çorba Tarifleri
Tavuklu Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
- 5 yemek kaşığı tarhana
- 6 su bardağı et suyu veya tavuk
- 2 diş sarımsak
- 1 fiske tuz ve kuru nane
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım tavukgöğsü
Tavuklu Tarhana Çorbası Hazırlanışı
Tavuklu tarhana çorbası için tavuk etini yıkayın ve minik küpler şeklinde doğrayın. Uygun büyüklükte bir tencere alın ve içerisine tereyağını ilave edin. Kısık ateşin altında tereyağını eritin ve içerisine tavuk etlerini boşaltın. Etleri iyi bir şekilde kavurun ve üzerine salçaları ilave edip karıştırın. Malzemeleri harmanladıktan sonra baharatları ve tuzu ekleyin. Üzerine soğuk et suyunu veya normal suyu ilave edin. 5 yemek kaşığı toz tarhanayı çorba tenceresinin içerisine ilave edip kepçe ile çorbayı karıştırın. Çorba kaynayana dek sürekli karıştırmaya dikkat edin. Tavuklu tarhana çorbası kaynamaya başladığın da içerisine iki diş sarımsağı rendeleyerek ilave edin ve ocağın altını kısın. Kısık ateş de birkaç dakika daha pişirin ve ardından çorba tabaklarına ilave edip sunum yapın. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Erişte Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı erişte
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı et suyu (normal suda olabilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber ve kuru nane
Terbiyesi İçin
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri İçin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane veya yaş nane
Yoğurtlu Erişte Çorbası Hazırlanışı
Çorba tenceresinin içerisine bir litre kadar sıcak su ilavesi yapın ve ocağın üzerine yerleştirin. Orta harlı ateşin üzerine uyu kaynamaya bırakın ve kaynadıktan sonra içerisine erişteleri boşaltın. Bu aşama da haşlanmış olan nohudu da tencerenin içerisine alabilirsiniz. Erişteler piştikten sonra çorbanın terbiyesini hazırlamak için bir kasenin içerisine yoğurdu boşaltın. Üzerine yumurta sarısı ve unu ilave edip karıştırın. Çorbanın suyundan terbiyenin içerisine bir kepçe ilave edip yoğurdun kıvamını açın. Hazırlanmış olan terbiyeyi çorba tenceresinin içerisine yavaş yavaş boşaltın ve bu aşama da sürekli karıştırmaya özen gösterin. Terbiyesi ile buluşmuş olan çorbayı sürekli karıştırın ve kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve birkaç dakika kaynatın. Terbiyenin sosunu hazırlamak için tavanın içerisine tereyağını ilave edip eritin. Yağ eridikten sonra üzerine kırmızı pul biber nane ilavesi yapıp hafif kızdırın. Hazırlanmış olan sosu çorbanın üzerine gezdirin ve sunum yapın. Afiyet olsun.
Kremalı Mantar Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
- 250 gr mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 litre su
- 1 fincan un
- Yeteri kadar tuz ve karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 paket krema
- 1 su bardağı süt
Kremalı Mantar Çorbası Hazırlanışı
Çorbanın hazırlanışına mantarı temizleyerek başlayın. Bunun için öncelikle mantarların sap kısımlarını kopartın ve şapkalı olan kısımlarını ince şekilde doğrayın. Ardından unu çorba tenceresinin içerisine ilave edin ve sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulmuş olan unu soğuması için bir kenara kaldırın. Yanmaz bir tavanın içerisine sıvıyağ ilavesi yapın ve mantarları içerisine ilave edip kavurun. Mantarlar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatın. Unun bulunduğu tencerenin içerisine bir litre su ilavesi yapın ve sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamakta olan çorbanın içerisine kavrulmuş olan mantarları ilave edin ve kaynama işlemini sürdürün. Bu aşama da çorbanın içerisine sütü ve kremayı ilave edip karıştırın. Çorbayı bir taşım daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Hazır hale gelmiş olan kremalı mantar çorbasını sıcak olarak sevdiklerinize sunum yapın. Afiyet olsun.
Pirinç Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 tane domates
- 6 su bardağı et suyu veya normal su
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yeteri kadar tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Pirinç Çorbası Hazırlanışı
Domatesleri yıkadıktan sonra bir tabağın içerisine rendeleyin. Çorba tenceresinin içerisine tereyağını ilave edin. Kısık ateşin üzerin de yağı eritin. Erimiş olan yağın içerisine salça ve rendelenmiş domatesleri ilave edip karıştırın. 6 su bardağı et suyu veya normal suyu tencerenin içerisine ilave edin ve kaynatın. Su kaynadıktan sonra çorbanın içerisine yıkanmış olan pirinçleri ilave edip karıştırın. Çorbanın baharatlarını ve tuzu ilave edip birkaç taşım daha kaynatın ve pirinçler yumuşadıktan sonra sevdiklerinize sunum yapın. Afiyet olsun.