Değişik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Değişik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik çorba tarifleri, ile sevdikleriniz için veya gelen misafirlerinize farklı çorbalar hazırlayabilirsiniz. Klasik çorba tariflerinin dışında olan değişik çorbaları, akşam menüsü için hazırlayıp ailenizle güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Değişik lezzetlerden hoşlanan kişiler için değişik çorba tariflerini yazımızın devamında görebilirsiniz.

Borç Çorbası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • Orta boy pancar
  • 1 tane beyaz lahana
  • 3 diş sarımsak
  • 5 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 defne yaprağı
  • 2 tane domates
  • 1 tane orta boy patates
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 demet maydanoz
Nasıl Yapılır?

Borç çorbasını hazırlamak için uygun büyüklükte bir tencere alın ve içerisine et suyunu ilave edin. Ocağın altını açın ve suyu kaynatmaya bırakın. Patatesin kabuklarını soyun minik küpler şeklinde doğrayın. Doğranmış ve yıkanmış olan patatesleri et suyunun içerisine alın. Patatesler yumuşadıktan sonra çorba tenceresinin içerisine temizlenip ince doğranmış olan lahanayı ilave edin. Akabinde defne yapraklarını da çorba tenceresinin içerisine bırakın. Maydanozu ince yıkım yapın ve ayrı bir tencerenin içerisine sıvı yağ ilavesi yapın. Doğranmış maydanozları patateslerin bulunduğu tencereye ilave edin. Soğanları yemeklik şekilde doğrayın ve sıvı yağın bulunduğu tencereye ilave edin karıştırın. Soğanlar yumuşayınca tencerenin içerisine rendelenmiş domatesleri ve salçayı ilave edip karıştırın. Birkaç dakika bu şekilde harmanlayarak malzemeleri karıştırın. Havuç ile pancarı da rendeleyin ve soğanların bulunduğu tencereye ilave edin. Malzemeleri iyi bir şekilde kavurun patateslerin bulunduğu tencereye aktarın. Malzemelerin hepsini bir tencerenin içerisinde buluşturduktan sonra ocağın altını açın ve birkaç taşım kaynatın. Yeteri kadar kaynatılan çorba tenceresinin altını kapatın ve çorbanın içerisine rendelenmiş sarımsak ilave edin. Çorbayı karıştırın ve servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.

Enginar Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
  • 4 tane kılçıksız enginar
  • 2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 tane kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru veya taze nane
Nasıl Yapılır?

Kabukları temizlenmiş olan alınan enginarları iyi bir şekilde yıkadıktan sonra etrafını limon ile sürtün. Enginar kararmaya oldukça müsait bir sebzedir. Limon ile her tarafı sürtülmüş olan enginarları ufak küpler şeklinde doğrayın. Doğanmış olan enginarları çorba tenceresinin içerisine alın ve üzerine iki su bardağı sıcak su ilavesi yapın. Enginarları ocağın üzerinde haşlanması için bırakın. Bu arada farklı bir tencere alın ve içerisine yağ ilavesi yapın. Isınmış olan yağın içerisine ince kıyım yapılmış kuru soğanı ilave edin. Ardından rendelenmiş olan havucu da tencereye alıp kavurmaya devam edin. Kavrulma işlemini bir dakika kadar sürdürün. Soğan yumuşayınca tencerenin içerisine unu ilave edin ve kavurun. Unun kokusu gidince ocağın altını kısın ve tencerenin içerisine su ilavesi yapın. Bu aşamada malzemeleri sürekli karıştırmaya dikkat edin. Diğer taraftan pişmekte olan patatesli tencereyi enginarın bulunduğu tencereye ilave edin ve karıştırın. Tüm malzemeleri bir tencerede buluşturduktan sonra çorbayı birkaç dakika daha karıştırın. Hazır hale gelmiş olan çorbayı servis tabaklarına alın ve üzerlerine ince kıyım yapılmış maydanoz serpiştirip sunum yapın.

Portakallı Patates Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 tane orta boy havuç
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • 3 su bardağı su
Nasıl Yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Havucun da aynı şekilde kabuklarını soyup küp şeklinde yıkayın. Yıkanmış olan sebzeleri minik küpler şeklinde doğrayın. Geniş bir çorba tenceresi alın ve içerisine yağ ilavesi yapın. Yağın içerisine kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayıp ilave edin. Sarımsağı da ezin ve soğanın yanına alıp kavurun. Ardından doğanmış olan sebzeleri de çorba tenceresinin içerisine alın ve karıştırın. Malzemelerin içerisine portakal suyunu ve normal suyu ilave edip kaynaması için orta harlı ateşin üzerine alın. Sebzeler yumuşadıktan sonra tencereyi ocağın üzerinden alın ve karıştırıcı ile malzemeleri geçirin. Çorbanın suyundan kepçe ile alın ve yoğurdun içerisine ilave edip karıştırın. Yoğurdun kıvamını açıp çorbanın içerisine aktarın. Bu aşama da çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Son olarak çorbanın içerisine tuz ve kişniş ilavesi yapın. Hazırlanmış olan çorbadan kepçe ile servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.

Değişik Çorba Tarifleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dövme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Domates Çorbası Tarifi

Oktay Usta Domates Çorbası Tarifi

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6