Terbiyeli Yeşil Mercimek Çorbası Özellikle kış aylarında tüketilen çorba türlerinin besin değerinin yüksek olması hem çocuklarımız hem de bizler için büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, faydası bol ve doyurucu olan terbiyeli yeşil mercimek çorbasını sevdiklerimizle birlikte gönül rahatlığıyla tüketebiliriz. Terbiyeli Yeşil Mercimek Çorbası Malzemeleri
Terbiyesi İçin
Sosu İçin
Terbiyeli Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır? Yeşil mercimeği geniş bir tepside ayıkladıktan sonra bir litre suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Mercimekler yeterince yumuşadıktan sonra suyunu süzün. Orta boy bir tencere içine ince doğradığınız soğanları sıvı yağ ile kavurun. Haşlanan mercimekleri kavurduğunuz soğanın üzerine ekleyin. Üzerine baharatları ve tuzu ilave edin. 3-5 dakika kadar kavurduktan sonra sarımsağı ve 1 litre sıcak suyu ekleyin. Su kaynamaya başladığında, son olarak 1 çay bardağı erişte ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Diğer taraftan, terbiyesi için derin bir kapta un, yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurdu karıştırın. Yeterli kıvamı aldığında kaynayan çorbanın üzerine hızlı hızlı karıştırarak ilave edin. Terbiye ile yapılan çorbayı kaynadıktan sonra ocaktan alın. Küçük bir tavada sosu için tereyağı ve sıvı yağı kızdırın. Üzerine salçaları ve baharatlarını ilave edip karıştırın. Bir süre kavurduktan sonra çorbaya dökün. Yavaşça bir kaşık yardımıyla karıştırdığınız çorbayı sıcak olarak sunuma hazırlayın. Afiyet olsun. |
Şennur
21 Temmuz 2024 PazarTerbiyeli yeşil mercimek çorbasının terbiyesini hazırlarken yoğurt ve limon suyu yerine başka bir şey kullanabilir miyim? Yoğurt ve limon suyunu kullanmadan aynı lezzeti yakalayabilir miyim?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba Şennur,
Terbiyeli yeşil mercimek çorbasının terbiyesini yoğurt ve limon suyu olmadan da hazırlayabilirsiniz, ancak lezzet biraz farklı olabilir. Yoğurt ve limon suyunun yerini tutacak alternatifler olarak, krema veya süt kullanabilirsiniz. Bu malzemeler çorbaya aynı kremamsı dokuyu sağlar. Ayrıca, yoğurt yerine kefir kullanmak da bir seçenek olabilir. Yoğurt ve limon suyunun verdiği hafif ekşiliği yakalamak için ise, bir miktar sirke kullanabilirsiniz. Bu değişiklikler ile de lezzetli bir çorba elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun!