Acılı Ekşili Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Ekşili Çorba, kış aylarında sıklıkla tercih edilen, grip ve nezle gibi hastalıklara karşı etkili bir lezzettir. Boğaz ağrılarına iyi gelen bu çorba, baharatlı tadı ve enerji verici özellikleriyle dikkat çeker. Evde kolayca hazırlanabilen sağlıklı bir seçenektir.
Acılı Ekşili Çorba Tarifi ve Malzemeleri
06 Eylül 2024
Acılı Ekşili Çorba

Acılı Ekşili Çorba, kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaktadır. Bu çorba, diğer çorbalardan farklı olarak grip ve nezle gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinir. Boğaz ağrılarına karşı etkili olan Acılı Ekşili Çorba, boğazları yumuşatarak mikropları ve toksinleri yok eder. Bu nedenle, kış aylarında hem içimizi ısıtır hem de gribal enfeksiyonlara karşı önemli bir bitkisel şifa kaynağıdır. Hazırlanışı zahmetli olmayan bu çorbayı herkes evinde rahatlıkla yapabilir. Acılı Ekşili Çorba, baharat ve acı tutkunları için de vazgeçilmezdir. İçeriğindeki malzemeler sayesinde enerji deposu ve vitamin kaynağıdır. Ülkemizin yemek kültüründe olduğu kadar Uzak Doğu mutfağında da önemli bir yere sahiptir.

Acılı Ekşili Çorba İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk but
  • 250 gr. hazır erişte
  • Bir su bardağı zeytinyağı
  • 3 tatlı kaşığı zencefil
  • 5 adet taze mantar
  • 2 adet kırmızı veya sivri acı biber
  • Bir su bardağı soya sosu
  • Bir su bardağı sirke (pirinç veya elma sirkesi)
  • 3 tutam suya filizi
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 5 adet yeşil soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • Bir tutam tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 5 adet lahana yaprağı
  • 1.5 litre sebze veya tavuk suyu

Acılı Ekşili Çorba Nasıl Yapılır?

İlk olarak yeşil soğanları ince bir şekilde doğrayın ve bir kaba alın. Ardından acı biberlerin çekirdeklerini çıkararak, acı biber ve zencefilleri ince doğrayın ve kaba ekleyin. Havuç, mantar ve lahana yapraklarını da ince doğrayın. Erişteleri pişirin ve süzdükten sonra çorba servis edeceğiniz kaselerin altına yerleştirin.

Bir tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. Kızgın yağa önceden doğradığınız acı biber ve zencefilleri ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra dilimlenmiş tavuk butlarını ekleyin. Tavukların rengi değiştikten sonra sırasıyla dövülmüş sarımsak, sebze veya tavuk suyu, doğranmış havuç, lahana, mantar, sirke ve soya sosunu ekleyerek pişirmeye devam edin. Pişirme işleminin sonlarına doğru nişastayı ekleyin ve karıştırın. Son olarak ince dilimlenmiş yeşil soğanları ekleyin ve bir süre daha pişirin. Ocağı kapatın ve önceden erişteli kaselere çorbayı servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sercan

11 Temmuz 2024 Perşembe

Bu çorbayı yaparken zencefil ve sirke eklediğimde tadı çok keskin oldu, bu malzemeler yerine başka ne kullanabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sercan, zencefil ve sirke yerine daha hafif tatlar arıyorsan limon suyu ve biraz rendelenmiş havuç deneyebilirsin. Bu malzemeler çorbanın tadını yumuşatır ve lezzet katar. Ayrıca biraz maydanoz da ekleyebilirsin, çorbanın aromatik olmasına yardımcı olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre
Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Domates Çorbası Oktay Usta Tarifi

Domates Çorbası Oktay Usta Tarifi

Güncel

Konya Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Konya Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bizim Hazır Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Bizim Hazır Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mahluta Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Mahluta Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası

Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası

Beyaz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri