Soğuk Çorba Tarifleri Yaz aylarında özellikle tercih edilen soğuk çorbalar, susuzluğu gidermede, doyurucu olmada ve vücut ısısını dengelemede yardımcı olarak seçilmektedir. Soğuk çorbalar oldukça serinletici olup, her yemeğin yanına yakışabilen bir çeşittir. Yemeklerin yanına ekstra olarak seçilen soğuk çorbalar, tüm ev hanımları tarafından hazırlanmakta ve herkesin damak tadına uyacak şekilde yapılmaktadır. Bu yazıda, lezzetli ve serinletici üç farklı soğuk çorba tarifini paylaşacağız. Soğuk Yoğurt Çorbası Tarifi Malzemeler:
Hazırlanışı: İlk olarak, şehriyeyi az sıvı yağında hafifçe kavurduktan sonra, üstünü biraz geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatarak haşlamaya bırakın. Yoğurda su ve tuz ekleyip iyice çırpın. Çok sulu sevmeyenler koyu kıvamlı yapabilir. İsteğe bağlı olarak bir miktar daha su ekleyebilirsiniz ancak çok da sıvı olmasın, biraz kıvamı olsun. İçine haşlanmış nohut, şehriye, ince kıyılmış dereotu ve taze naneyi ekleyip karıştırın. Servis yapmak için zeytinyağında kırmızıbiber ısıtarak üzerine gezdirin. Farklı bir lezzet katmak için zeytinyağında nane de kavurup üstüne koyabilirsiniz. Böylece hazır olan çorbayı soğuk şekilde servis yapabilirsiniz. Soğuk Kuşkonmaz Çorbası Tarifi Malzemeler:
Hazırlanışı: İlk olarak tereyağını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Daha sonra ince ince doğranmış soğanları ekleyerek 6 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar kavurun. Tencereyi ateşten alarak unu ekleyin ve karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin. Sonra tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyip tuz, biber, Hindistan cevizi ve kuşkonmazları ekleyin. Tencereyi yeniden ateşe alarak, durmadan karıştırarak çorbayı kaynatın. Ateşin altını kısın ve ara ara karıştırarak 30 dakika, kuşkonmazlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Tencereyi ateşten indirdikten sonra çorbayı, ince bir süzgeçten geçirin. Tahta kaşığın tersiyle bastırarak kuşkonmazların süzgeçten geçmesine yardımcı olun. Çorbaya kremayı ekleyerek, soğutulmuş büyük bir çorba kasesine boşaltın. Çorba hafif soğuduktan sonra buzdolabına koyup 2 saat soğuttuktan sonra servis edin. Böylece çorbanız hazır olur. Nohutlu Mercimekli Soğuk Çorba Tarifi Malzemeler:
Hazırlanışı: İlk olarak mercimek ve pirinci ayrı ayrı haşlayın. Haşlandıktan sonra süzün ve soğuk sudan geçirin. Yoğurdu iyice çırpın ve istenilen kıvama göre su ekleyin. Yoğurdun içine haşlanmış ve soğumuş nohudu, mercimeği ve pirinci ekleyin. Daha sonra dereotunu ve naneyi doğrayarak yoğurda ekleyin. Tuzunu ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın. Servis edeceğiniz zaman üzerine doğranmış dereotu serpin ve zeytinyağı dökün. Böylece soğuk servis yaparak herkesi hayran bırakabilirsiniz. |