Mercimek Çorbası Tarifi Oktay Usta, Türk mutfağındaki bütün çorbalar çok besleyicidir. Mercimek çorbası ise çorbaların en sağlıklı ve inanılmaz derecede besleyici olanıdır. Pişireceğiniz çorbanın sağlıklı olmasının yanı sıra bir de lezzet eklemek isterseniz, size bu tarifi denemenizi öneririz. Kolay gelsin. Mercimek Çorbası Tarifi (Oktay Usta) Malzemeleri
Mercimek Çorbası (Oktay Usta) Üzeri İçin
Mercimek Çorbası Tarifi (Oktay Usta) Nasıl Yapılır? Hazırlık Aşaması Orta büyüklükte bir tencereyi ocağa alıp üzerine sıvı yağı ilave ediyoruz. Havuçları ve soğanı ince ince doğrayıp yağda bir süre kavuruyoruz. Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra suyunu iyice süzdürüp tencereye ilave ediyoruz. Bir süre mercimeği de kavurup, üzerine bir litre kadar kaynar su ilave ettikten sonra orta ateşte pişiriyoruz. Unlu Karışım Hazırlığı Başka bir tencereye tereyağı ve 2 kaşık sıvı yağı atıp bir miktar kızartıyoruz. Üzerine unu ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz. Üzerine soğuk et suyunu ve bir miktar soğuk su ekleyip karıştırıyoruz ve kapağını kapatıp kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra diğer tencerede pişen mercimeği ilave ediyoruz. Çorbanın Kıvamı ve Servis Hazırlığı Ve karıştırıcıdan geçiriyoruz. Tuzunu ilave ediyoruz ve eğer kıvamı çok koyu ise bir miktar daha sıcak su ilave edip kıvamını ayarlıyoruz ve bir süre daha pişiriyoruz. Ekmekleri küçük küp şeklinde doğrayıp fırının üst rafında kızartıyoruz. Sos Hazırlığı Sosunu hazırlamak için küçük bir tavaya tereyağını atıp bir miktar kızartıyoruz. Üzerine salçayı ilave edip bir iki çevirim kavuruyoruz. Kırmızı pul biberi ilave edip karıştırdıktan sonra 3 yemek kaşığı kadar su ilave edip bir taşım karıştırarak kaynatıyoruz. Hazır olan çorbayı servis kasesine alıp, üzerine önce sos gezdiriyoruz. Daha sonra kişinin arzusuna göre kızarmış ekmek ilave edip servis ediyoruz. Afiyet olsun. |
Oktay
25 Temmuz 2024 PerşembeMercimek çorbası yaparken unu kavururken kokusu tam olarak nasıl çıkıyor, anlamıyorum. Bunun püf noktası nedir?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeOktay Bey, mercimek çorbası yaparken unu kavurmanın püf noktası, unu yakmadan ve sürekli karıştırarak kavurmaktır. Unun kokusu tam olarak çıkana kadar orta ateşte, sabırla karıştırmak gerekir. Bu aşamada unun rengi hafifçe değişir ve hoş bir koku yayılmaya başlar. Unun yanmaması için dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun!