Köfteli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Köfteli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yayla Çorbası

Köfteli yayla çorbası, kış aylarında sıcacık ve lezzetli bir şekilde içimizi ısıtacak harika bir çorbadır. Değişik lezzetler arayanlar için veya mercimek çorbası, ezogelin çorbası gibi kış aylarında sıklıkla yapılan klasik çorbalardan sıkıldıysanız mükemmel bir alternatiftir. Tek başına bile oldukça lezzetli olan yayla çorbası, içine köfte eklenince daha farklı ve muhteşem bir tat ortaya çıkar. Damak tadına önem verenler mutlaka denemeli. Sağlık açısından da oldukça faydalı ve hazmı kolay bir çorba çeşididir. Şimdi bu muhteşem lezzetin malzeme listesini ve yapılışını paylaşalım.

Köfteli Yayla Çorbası Malzemeleri

  • Bir çay bardağı pirinç
  • 100 gram az yağlı kıyma
  • Bir adet küçük kuru soğan
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir adet yumurta sarısı
  • Üç yemek kaşığı un
  • Bir adet limon
  • Tuz, karabiber ve su
Üzeri İçin

  • İsteğe bağlı miktarda tereyağı
  • Bir tatlı kaşığı kuru nane
Köfteli Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle çorbayı hazırlamadan kıymayı yoğurma kabına alıyoruz. Kuru soğanı kıymanın içerisine rendeliyoruz. Tuzunu ve karabiberini de ilave edip iyice yoğuruyoruz. Kıymadan misket büyüklüğünde parçalar kopararak avucumuzda yuvarlayarak şekil veriyoruz. Köfteleri bir kabın içerisine alarak 15-20 dakika kadar dolapta dinlendirebiliriz.

Diğer taraftan çorbamızı hazırlamaya başlıyoruz. Pirinci güzelce yıkayıp süzüyoruz. Çorbayı pişireceğimiz tencereye suyumuzu koyup pirinçleri içine atıyor ve tuzunu da ekleyerek pirinçlerin haşlanmasını bekliyoruz. Başka bir kap içerisine yoğurdu, yumurta sarısını ve unu alarak iyice çırpıyoruz. İçerisine limonun suyunu ve biraz da soğuk su ilave ederek karışımın kıvamını açıyoruz. İyice haşlanan pirincin suyundan bir-iki çorba kepçesi kadar alıyoruz ve hazırladığımız yoğurtlu karışımın içine koyarak karışımı tekrar karıştırıyoruz ve yavaş yavaş pirincin içerisine karıştırarak ekliyoruz. Karışımı eklerken ocağın altını kısıyor ve yoğurt kesilmesin diye sürekli karıştırıyoruz.

Diğer taraftan hazırladığımız köfteleri dolaptan alıyoruz ve tereyağını koyduğumuz tavanın altını açıyor, yağ ısınınca köfteleri içine atarak kızartıyoruz. Kızaran köftelerin içerisine kuru naneyi atıyor ve köfteleri ocaktan alarak çorbanın içine döküyoruz. Bir iki taşımda köftelerle kaynayan çorbamız artık hazır. Ocaktan aldığımız köfteli yayla çorbamızı artık sıcak sıcak servis edebiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni