Kuşkonmaz Çorbası Kuşkonmaz, salatalar, çorbalar ve zeytinyağlı yemekler için tercih edilen oldukça değerli sebzelerden biridir. Özellikle çorbası beğenilerek tüketilir. Bu bitki, her zaman kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir sebzedir. Sağlık açısından oldukça vitamini bol olup birçok hastalığa da iyi gelir. Hazımsızlık, şişkinlik, soğuk algınlığı ve idrar söktürücü özelliği, kuşkonmazın faydalarından bazılarıdır. Magnezyum, demir ve kalsiyum bakımından zengindir. Kuşkonmaz Çorbası Malzemeleri
Kuşkonmaz Çorbası Nasıl Yapılır? Tencereye su, tuz, şeker ve limon suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları ilave edip haşlayın. Haşlanmış kuşkonmazları süzüp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra küçük küçük doğrayın. Başka bir tencerede küp şeklinde doğradığınız soğanları margarin ile kavurun. Daha sonra kavurduğunuz soğanların içine unu ilave edip biraz kavurun; topaksız bir kıvam elde etmek için suyu yavaş yavaş ekleyin. Doğradığınız kuşkonmazları da ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kremasını ve tuzunu ilave edip lezzetini artırın. En son olarak doğradığınız dereotu ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun. Ek Bilgiler Kuşkonmaz çorbası, antioksidan yönünden zengin olup bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için mükemmel bir seçenektir. Aynı zamanda düşük kalorili olduğu için diyet programlarına da uygundur. Kuşkonmazın içeriğindeki lifler, sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olur ve uzun süre tok kalmanızı sağlar. Bu çorba, hem lezzetli hem de besleyici bir yemektir. |