Kremalı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Kremalı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mercimek Çorbası

Mercimek, tarih boyunca besin değeri ve sağlığa olan faydaları ile bilinen bir baklagil türüdür. İbraniler, bir çanak mercimek karşılığında patriklik haklarından vazgeçmiştir. Bu hikâye, mercimeğin ne kadar eski ve değerli bir gıda olduğunu gösterir. Mercimek, baklagiller ailesine ait kısa boylu bir bitkidir ve 50 cm kadar yüksekliğe ulaşır. Bitkinin verdiği badıçlar 8-15 mm uzunluğunda olup, içinde bir veya üç mercimek tanesi bulunur. Mercimek taneleri kırmızı veya koyu yeşil renkte olabilir ve buna göre kırmızı mercimek ve yeşil (kara) mercimek olarak adlandırılır. Mercimek, demir içeriği açısından zengin olup, zayıf ve hasta kişilerde kan yapıcı özelliğe sahiptir. Ayrıca, bağırsağa hafiflik verir ve geçici ishal yapabilir. Yüksek protein içeriği sayesinde zihinsel ve bedensel çalışanlar için iyi bir enerji kaynağıdır. Anne sütünü artırma özelliği de bulunur ve emziren annelerde sütün kalitesini artırır. Hamilelerde ise bebeğin sağlıklı gelişimine katkıda bulunur. Ayrıca, sinirleri kuvvetlendirir.

Kremalı Mercimek Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 200 gram krema
  • 1,5 su bardağı yıkanmış kırmızı mercimek
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • İki adet küp küp doğranmış patates
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir adet ince ince doğranmış kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı nane
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • İki diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı biber salçası

Kremalı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Bu enfes ve biraz farklı olan mercimek çorbasını yapmak için öncelikle kırmızı mercimekleri iyice yıkayın ve süzün. Daha sonra kuru soğanı, patatesi ve sarımsakların kabuklarını soyun, doğrayın ve düdüklü tencereye alın. Üzerine dört parmağı geçecek kadar kaynar su ekleyin. Kaynar suyu ilave ettikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Düdüğü çalana kadar kaynamaya bırakın. Düdüklü tencerenin düdüğü çaldıktan sonra ateşi en aza getirin ve yarım saat kadar kısık ateşte pişirin. Çorba piştikten sonra düdüklü tencerenin kapağını açın ve blenderdan geçirin. Çorbanın tamamen pürüzsüz bir kıvama gelene kadar ezin. Daha sonra diğer tüm malzemeleri sırayla ilave ederek tekrar blenderdan geçirin. Blenderdan geçirilmiş çorbayı tekrar ocağa koyun ve bir taşım daha kaynatın. Fokur fokur kaynayan kremalı mercimek çorbası artık servise hazırdır. Sıcak olarak, yanında kıtır ekmek ile servis yapın.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Mantar Çorbası Oktay Usta

Mantar Çorbası Oktay Usta