Buğdaylı Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Buğdaylı Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı Ayran Çorbası

Buğdaylı ayran çorbası, damak tadınıza göre soğuk ya da sıcak tüketilebilen ve içeriğindeki buğday sayesinde oldukça doyurucu ve besleyici bir çorbadır. Pratik yapımı ve lezzeti ile sofralarınızda güzel bir başlangıç yapmanızı sağlar. Bu çorbayı dilerseniz önceden hazırlayıp, buzdolabında hava almayan, sağlıklı bir kapta bir süre muhafaza edebilirsiniz.

Buğdaylı Ayran Çorbası Malzemeleri

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 litre ayran
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Buğdaylı Ayran Çorbası Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı arzuya göre acı ya da tatlı pul biber
  • Arzuya göre 1/4 demet dere otu ya da 1 tatlı kaşığı kuru nane

Buğdaylı Ayran Çorbası Nasıl Yapılır?

Buğdaylı ayran çorbasının buğdayını ve nohudunu bir gece önceden farklı kaplarda bol su içerisinde bekletin. 1 gece önceden ıslattığınız buğday ve nohudun sularını süzerek yeni duru su ile ayrı tencerelerde haşlayın. Buğdaylar iyice açılıp şeklini kaybedene ve nohutlar iyice yumuşayana kadar haşlayın.

Diğer tarafta ayran, un, yumurta ve tuzu bir kapta iyice çırparak karıştırın. Haşlanan buğday ve nohudu da bu karışıma ekleyin. Çorba suyu ile özleşene kadar orta ateşte kaynatın. Eğer suyu az gelirse arzuya göre su ekleyebilirsiniz. Çorbanızı ocaktan aldıktan sonra sıcak ikram edecekseniz kızdırdığınız tereyağı ya da zeytinyağına 1 tatlı kaşığı nane ve 1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyip biraz ısıtın. Kâseye aldığınız buğdaylı ayran çorbasının üzerine bu yağlı karışımdan 1 yemek kaşığı ekleyerek servise hazır hale getirin. Buğdaylı ayran çorbasını eğer soğuk servis etmek isterseniz, arzuya göre iyice yıkadığınız dereotunu ince kıyıp çorbanızın üzerine dereotunu ve hazırladığınız yağlı karışımdan 1 yemek kaşığı ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Verdiğimiz bu miktarlar 6 kişilik bir aile için yeterlidir. Pişirme süresi yaklaşık yarım saat, hazırlanma süresi ise on dakikadır. Toplam kırk dakikada hazır hale gelen buğdaylı ayran çorbası, besleyiciliği nedeniyle çocuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bir çorba türüdür.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Salçalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Aya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Aya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tandır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dil Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dil Çorbası Tarifi ve Malzemeleri