Buğdaylı Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Buğdaylı Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı ayran çorbası damak tadınıza göre soğuk ya da sıcak tüketilebilen ve içerisindeki buğday sayesinde gayet doyurucu, besleyici bir çorbadır. Tadındaki güzellik kadar pratik yapımı ve lezzeti ile sofralarınızda güzel bir başlangıç yapmanızı sağlar. Bu çorbayı dilerseniz önceden hazırlayıp, buzdolabında hava almadan kapanan, sağlıklı bir kapta bir müddet muhafaza edebilirsiniz.

Buğdaylı ayran çorbası malzemeleri
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 litre ayran
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Buğdaylı Ayran Çorbası Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı arzuya göre acı ya da tatlı pul biber
  • Arzuya göre 1/4 demet dere otu ya da 1 tatlı kaşığı kuru nane
Buğdaylı Ayran Çorbası Nasıl Yapılır?

Buğdaylı ayran çorbasının buğdayı ve nohudunu bir gece önceden farklı kaplarda bol su içerisinde bekletin. 1 gece önceden ıslattığınız buğday ve nohudun sularını süzerek yeni duru su ile ayrı tencerelerde haşlayın. Buğdaylar iyice açılıp şeklini kaybedene ve nohutlar iyice yumuşayana kadar haşlayın.

Diğer tarafta ayran, un, yumurta ve tuzu bir kapta iyice çırparak karıştırın. Haşlanan buğday ve nohudu da bu karışıma ekleyin. Çorba suyu ile özleşene kadar orta ateşte kaynatın. Eğer suyu az gelirse arzuya göre su ekleyebilirsiniz. Çorbanızı ocaktan aldıktan sonra sıcak ikram edecekseniz Kızdırdığınız tereyağı ya da zeytinyağına 1 tatlı kaşığı nane ve 1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyip biraz ısıtın. Kâseye aldığınız Buğdaylı ayran çorbasının üzerine bu yağlı karışımdan 1 yemek kaşığı ekleyerek servise hazır hale getirin. Buğdaylı ayran çorbasını eğer soğuk servis etmek isterseniz arzuya göre iyice yıkadığınız dereotunu ince kıyıp çorbanızın üzerine dereotunu ve hazırladığınız yağlı karışımdan 1 yemek kaşığı ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Verdiğimiz bu miktarlar 6 kişilik bir aile için yeterlidir. Pişirme süresi yaklaşık yarım saat, hazırlanma süresi ise on dakikadır. Toplam kırk dakikada hazır hale gelen Buğdaylı ayran çorbası besleyiciliği nedeniyle çocuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bir çorba türüdür.

Afiyet olsun.

Buğdaylı Ayran Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Analı Kızlı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Analı Kızlı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Gerdan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Gerdan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Çorbaları Tarifleri ve Malzemeleri

Bebek Çorbaları Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Siyah Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Antep Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6