Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Çorbası

Sebze çorbası, içerisinde bulunan sebzelerin protein, potasyum ve kalsiyum açısından oldukça zengin olması nedeniyle son derece besleyici ve özellikle kış aylarında mutlaka tüketilmesi gereken bir çorba türüdür. Kış aylarında sıkça hasta olmamızın bir diğer gerekçesi de bu çorbanın içerisindeki sebzelerin bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı olan sebze çorbasının yapılışı ise şu şekildedir:

Sebze Çorbası İçin Gerekli Malzemeler (4 Kişilik)

  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 çay bardağı pirinç (Kırık ya da tüm olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz

Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak, 1 adet orta boy patates iyice yıkandıktan sonra, kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Daha sonra, 1 adet orta boy havuç yıkanır ve soyulduktan sonra patatesler ile aynı şekilde küp küp doğranır. Ardından, 1 adet orta boy soğan soyulur ve küçük küçük yemeklik doğranır. Soğanlardan sonra 1 adet orta boy kabak da yıkanıp kabukları soyulduktan sonra, patates ve havuçlar gibi küp küp doğranır. Pirinç güzelce ayıklanıp yıkanır. Daha sonra, yarım demet maydanoz da güzelce ayıklanıp yıkanır ve ince ince doğranır. Tüm malzemelerin yıkanması ve doğranması bittikten sonra çorba için kullanılacak olan tencere alınır. Tencerenin içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur ve daha önceden yemeklik olacak şekilde doğranan soğanlar tencereye eklenip, orta ateşte pembeleşene dek kavrulur. Soğanların pembeleşmesinin ardından ise sırasıyla daha önceden küp küp doğranmış olan patates, sonra patatesler gibi küp küp doğranan havuçlar ve son olarak da küp küp doğranmış olan kabak tencereye eklenir. Tüm malzemelerin tencereye eklenmesinin ardından, malzemelerin üzerini örtecek şekilde su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Son olarak, kaynayan tenceredeki çorba malzemelerinin içine daha önceden yıkanmış ve ayıklanmış olan 1 çay bardağı pirinci ilave edilir ve çorba tüm malzemeler iyice pişene dek kaynatılır. Tüm malzemeler piştikten sonra, tencere ocaktan alınır ve çorba kaselere doldurularak üzerine ince kıyılmış olan maydanozlar serpilir. İsteğe göre yanında limon dilimi ile servis edilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Brokoli Çorbası Kaç Kalori?

Brokoli Çorbası Kaç Kalori?

Pirinçli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köylü Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Köylü Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Erzincan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erzincan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bebek İçin Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

Bebek İçin Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?