Antep Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Antep Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Antep Yuvalama Çorbası Tarifi

Yöresel yemekler her zaman tercih edilenler listesinde yer alır. Lezzetli yemekleriyle ün salmış Antep'in en özel lezzetlerinden biri de yuvalama çorbasıdır. Çorba çeşitleri arasında çok sık tercih edilen yuvalama çorbasının tarifi şu şekildedir:

Antep Yuvalama Çorbası Malzemeleri

Köfte Malzemesi
  • 250 gram kıyma
  • 150 gram pirinç
  • 1/2 çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Sos Malzemesi
  • 300 gram küçük doğranmış et
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

Antep Yuvalama Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri iyice yıkayın. Daha sonra yıkanmış pirinçleri robottan geçirip un haline getirin. Derin bir kabın içine pirinçleri alın ve üzerine kıymayı, tuzu, irmiği ve baharatlarını ekleyerek karıştırın. Özleşene kadar yoğurun. Yoğurma işleminiz bitince yanınıza küçük bir kâsenin içinde sıvı yağ alın. Elinizi önce sıvı yağa batırın ve küçük küçük köfteler yuvarlayın. Köftelerin hepsi bitince az bir miktar yağın içinde köfteleri soteleyin.

Daha sonra çorbayı yapacağınız tencerenin içine doğranmış etleri koyun ve yumuşayana kadar pişirin. Etler önce suyunu bırakacaktır. Etlerin suyu çekilinceye kadar bekleyin. Etler suyunu çekince 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyun ve biraz kavurun. Kavurma işlemi bitince haşlanmış nohutları ekleyin ve üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Eklediğiniz su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kaynatın. Et, köfte ve nohutların birbirine özdeşleşmesi gerekmektedir.

Diğer tarafta bir kabın içine süzme yoğurdu koyun ve süzme yoğurdun üzerine bir kepçe yardımıyla çorbanın suyundan ekleyin. Çorba suyu ile süzme yoğurdu iyice karıştırdıktan sonra yavaşça tencereye ekleyin. Yoğurdu eklerken hızlı hızlı karıştırın. Daha sonra tuzunu ilave edin. Küçük bir tavanın içinde tereyağı eritin ve üzerine naneyi ekleyerek kavurun. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin. Böylece çorbanız hazır olacaktır. Servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Antep yuvalama çorbası, Gaziantep mutfağının en özel tatlarından biridir ve genellikle özel günlerde ve bayramlarda yapılır. Çorbanın adını aldığı "yuvalama" işlemi, köftelerin küçük küçük yuvarlanarak hazırlanması anlamına gelir. Bu çorba, yüksek protein ve besin değeri ile ayrıca sağlıklı bir seçenektir.

Servis Önerisi

Çorbanızı sıcak olarak servis edebilir, yanında taze ekmek ve limon dilimleri ile sunabilirsiniz. Ayrıca üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı biber ve nane gezdirerek lezzetini artırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tereyağlı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifleri Oktay Usta

Çorba Tarifleri Oktay Usta

Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır? Oktay Usta

Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır? Oktay Usta

Güncel

Gerdan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Gerdan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Konya Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Konya Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri