Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu yayla çorbası, akşam yemeklerinde nefis ve lezzetli bir başlangıç yapmak isteyenler için çok özel bir çorba tarifidir. Yapımı oldukça kolay, pratik ve lezzetlidir. Sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan tavuklu yayla çorbası, özellikle çocukların en çok sevdiği çorbalar arasındadır. Tavuklu yayla çorbası aynı zamanda bir vitamin kaynağıdır. Bunun sebebi ise içerisindeki bol miktardaki yoğurttur. Yoğurt, yüksek kolesterol ve şeker hastaları için çok faydalı bir besindir. Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir ve yağların harcanmasını kolaylaştırarak şişmanlamanın önüne geçer. Karın bölgesinde fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için yoğurt ideal bir besin kaynağıdır. Yoğurt aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu özelliği sebebiyle vücudu kanserden, mide, kolon ve ince bağırsak kanser türlerine karşı korur. Yoğurt, bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların yaşamasını engeller ve sindirimi kolaylaştırır. Vücutta kendi kendine sindirilen tek gıda yoğurttur.

Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
  • Haşlanmış tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Üç yemek kaşığı yoğurt
  • İki yemek kaşığı un
  • Bir yumurta sarısı
  • Tuz
  • Sıcak su
Tavuklu Yayla Çorbası Üzeri İçin
  • Tereyağı
  • Nane
Tavuklu Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk önce pirinçleri güzelce ılık su ile yıkayarak çorba yapacağımız tencereye alın. Üzerine bir miktar su ekleyerek ocak üzerinde orta ateşte pişmeye bırakın. Daha sonra derin bir kâsede yoğurdu, yumurta sarısını ve unu topak kalmayacak şekilde iyice çırpın. Pişen pirinçlerin içine çırptığınız yoğurtlu malzemeyi yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra haşlanmış tavuk göğsünü bir tarafta didikleyin ve çorbanın içine ilave edin. Ayrıca haşlamış olduğunuz tavuk göğsü suyunu da çorbaya isteğe bağlı olarak ekleyebilirsiniz. Tavuk suyu ile çorba daha lezzetli olacaktır. Tüm malzemeler kaynayıncaya kadar karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin. Küçük bir tavada tereyağını eritip üzerine nane ekleyin ve karıştırarak pişirin. Daha sonra bu karışımı çorbanın üzerinde gezdirin. Tavuklu yayla çorbasını sıcak servis yapın. Tüm sevdiklerinizle ve ailenizle paylaşabileceğiniz bu lezzetli, mis gibi tereyağı kokulu çorbayı afiyetle yiyebilirsiniz.

Ekstra İpuçları

Çorbanın kıvamını daha yoğun isterseniz, unu bir miktar daha artırabilirsiniz. Çorbanın tuzunu ise en son eklemeniz, yoğurdun kesilmesini önleyecektir. Ayrıca, çorbanın içine limon suyu ekleyerek daha ferah bir lezzet elde edebilirsiniz. Tavuklu yayla çorbası, yanında taze ekmekle servis edildiğinde daha da lezzetli olur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Takva

23 Temmuz 2024 Salı

Tavuklu yayla çorbasını yaparken yoğurtlu karışımı eklediğimde neden yoğurt kesiliyor acaba?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Takva, yoğurdun kesilmesinin nedeni, çorbanın sıcaklığının fazla olması olabilir. Yoğurdu eklerken çorbanınızın sıcaklığını biraz düşürmenizi ve yoğurdu çorbanınızın suyuyla önceden karıştırıp alıştırmanızı öneririm. Bu şekilde yoğurdu çorbanıza eklediğinizde kesilme olasılığı azalacaktır. Ayrıca yoğurdun taze olmasına da dikkat edin.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni