Domatesli çorba, herkes tarafından bilinen ve sevilen çorba çeşitleri arasında yer almaktadır. Çorba çeşitlerinin Türk mutfağında çok büyük önemi vardır ve hemen hemen her yemekte çorba çeşitleri ile karşılaşmaktayız. Bu durumdan dolayı bazen hanımlar değişiklik oluşturması için çorba seçenekleri aramaya başlar. İşte domatesli tel şehriye çorbası, değişik ve lezzetli bir çorba arayışı içinde olanlar için en ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Yapımı pratik ve kolaydır. Besin değeri yüksek, besleyici ve doyurucu bir çorba olan domatesli tel şehriye çorbası, vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri içeriğinde bulundurmaktadır. Siz de ailenize, misafirlerinize veya arkadaşlarınıza güzel ve farklı bir çorba sunumunda bulunmak istiyorsanız, işte domatesli tel şehriye çorbası tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin. Domatesli Tel Şehriye Çorbası İçin Malzemeler
Domatesli Tel Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle domatesleri rendeleyin. Çorbanın yapılacağı tencereye tereyağını ekleyin ve kısık ateşte yağın yanmamasına dikkat ederek eritin, ardından zeytinyağını da ilave edin. Yağ ısınınca rendelenmiş domatesleri tencereye ekleyin. Ocağı orta ateşe getirin ve sık sık karıştırarak domatesleri kaynatın. Domatesler kaynadıktan sonra çorbanın suyunu ilave edin. Daha sonra tuzunu ekleyerek hararetli ateşte kaynayana kadar karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra içine tel şehriyeyi ekleyerek ocağın altını kısın. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte çorbayı 20 dakika kadar pişirin. Çorba pişerken maydanozları ince ince doğrayın. Doğradığınız maydanozların üzerine limon suyu gezdirerek bekletin. Domatesli tel şehriye çorbasının pişme süresi dolunca, ocağın altını kapatın ve doğranmış, limon suyu ilave edilmiş maydanozları çorbanın içine ekleyerek karıştırın. Maydanozların ölmeleri için çorbayı biraz dinlendirin. Artık domatesli tel şehriye çorbası hazır. Domatesli tel şehriye çorbasını dinlendikten sonra tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Bu çorbayı daha da zenginleştirmek ve lezzet katmak için, içerisine havuç veya kabak gibi sebzeler ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kırmızı biber veya pul biber ile baharatlandırarak farklı tatlar elde edebilirsiniz. Domatesli tel şehriye çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde vücudunuzu ısıtacak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecek bir seçenek olacaktır. |
Ramize
24 Temmuz 2024 ÇarşambaDomatesleri rendeledikten sonra yağları ekleyip kısık ateşte mi erittiniz? Tel şehriyeyi ne kadar sürede ekliyorsunuz? Limonlu maydanoz eklemek çorbanın tadını değiştiriyor mu?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Ramize,
Domatesleri rendeledikten sonra yağı ekleyip kısık ateşte yavaş yavaş eritmek, lezzetin daha iyi ortaya çıkmasını sağlar. Tel şehriyeyi eklemek için domateslerin ve yağın iyice karışıp hafifçe kaynamasını beklemek iyi olur, genellikle 5-10 dakika arasında. Limonlu maydanoz eklemek ise çorbanın tadını ferahlatıcı bir şekilde değiştirir, biraz daha taze ve canlı bir tat katar. Umarım bu bilgiler işinize yarar.
Afiyet olsun!