Toyga Çorbası Toyga Çorbası, Amasya yöresine ait geleneksel ve lezzetli bir çorbadır. Yapımı oldukça pratik olup, bölgede severek tüketilen bir yemektir. Bu eşsiz çorbayı birlikte hazırlamaya başlayalım. Afiyet olsun. Toyga Çorbası Malzemeleri
Toyga Çorbası Nasıl Yapılır? Toyga çorbasının yapımına başlamadan önce bir gün önceden nohut ve buğdayı ıslatıyoruz. Islatılmış nohut ve buğdayı düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişiriyoruz. Başka bir tencerede, un ve yoğurdu iyice çırpıyoruz. Bu yoğurtlu karışımı, pişmiş olan buğday ve nohutun bulunduğu tencereye ekleyip iyice karıştırıyoruz. Karışıma tuzunu da ekleyerek kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Diğer taraftan, tavada tereyağını eritiyoruz ve naneyi tereyağında kızartıyoruz. Kızarttığımız naneli tereyağını çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve İpuçları
Toyga çorbası, hem sağlıklı hem de doyurucu bir çorbadır. Özellikle soğuk kış günlerinde sofralarınıza sıcaklık katacaktır. Afiyet olsun. |