Sütlü Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Sütlü Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Patates Çorbası

Zengin yemek kültürüne sahip ülkemizde çok çeşitli yemek türleri bulunur. Et yemekleri, tava, fırın yemekleri, sulu veya kuru yemekler ve bol miktarda çorba çeşidi bu zenginliğin örnekleridir. Mercimek çorbası, ezogelin çorbası, yoğurt çorbası, yayla çorbası, şehriye çorbası, patates çorbası, tavuk çorbası, kremalı mantar çorbası, arabaşı çorbası, paça, işkembe çorbası, kremalı sebze çorbası ve kabak çorbası gibi yüzlerce çorba çeşidi bulunmaktadır. Çorbalar, yemeklerin kurtarıcı aperatifleri olduğu gibi tek başına da doyurucu ve besleyici özelliklere sahiptir. Çorba, kremalı, terbiyeli, bol baharatlı, sirkeli, bol sarımsaklı ve sütlü yapılarak lezzetlerine değer katılır.

Çorbanın Besleyici Özellikleri

Bebeklerin ek gıdaya geçişlerinde çorba çeşitleri kullanılır; 4. aydan itibaren bazı çorbaların tüketilmesine izin verilerek bu çorba çeşitleri bebek büyüdükçe artmaya devam eder. Çorba, içerisinde çok malzeme bulundurması nedeniyle çok faydalı ve doyurucu özelliği ile tüm yaş gruplarının tercihinin başındadır. Yöresel çorbalarımızın çeşitlerinden faydalandığımız gibi yabancı kültürlerin bazı çorba çeşitleri de ülkemizde yapılarak, yöresel hale getirilmeye başlamıştır. Ülkemiz insanları, damak tatları sayesinde bu çorbaları baharat, sarımsak ve terbiyeleme yöntemi ile çok daha lezzetli hale getirmişlerdir.

Sütlü Patates Çorbası Malzemeleri

  • 5 adet patates
  • 1.5 bardak süt
  • 1 fincan un
  • 1 çay kaşığı muskat
  • Pul biber
  • 3 bardak su
  • 1 yumurta sarısı
  • Kuru nane
  • Tereyağı
  • Tuz

Sütlü Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

Patatesler derin bir tencerede haşlanır, soyulur ve püre kıvamında, parçalayacı bir robot yardımıyla ezilir. Ezilen patatesler temiz bir tencereye eklenir, kısık ateşe alınarak üzerine 3 bardak su ilave edilir. Püre kıvamının açılması sağlanır. Başka bir kapta, süt, un, tuz, muskat ve yumurta sarısı eklenerek terbiyesi hazırlanır. Hazırlanan terbiyeye çorbadan bir kepçe alınarak hafif ısısı artırılır, daha sonra tüm terbiye çorbamızın içinde bulunduğu tencereye yavaş yavaş dökülür. Karıştırılarak 10 dakika pişirilir. İsteğe bağlı olarak içerisine sarımsak da eklenebilir. Bir tavada tereyağı eritilerek içerisine pul biber eklenir, kızdırılır ve çorbanın üzerinde gezdirilir. Mis gibi sütlü patates çorbamız hazır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Çorbanın lezzetini artırmak için üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz. Ayrıca çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını damak zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz. Muskat yerine karabiber veya beyaz biber de kullanabilirsiniz. Çorbanın yanında kruton ekmekleri veya kızarmış ekmek dilimleri servis edebilirsiniz. Bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir başlangıç olarak sofralarınızı şenlendirecektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Antep Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Antep Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bizim Mutfak Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Bizim Mutfak Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Çorba Tarifleri

Bebekler İçin Çorba Tarifleri

Güncel

Havuçlu Patatesli Mercimek Çorbası

Havuçlu Patatesli Mercimek Çorbası

Güncel

Bebek Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tel Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tel Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri