Pratik Çorba Tarifleri Çorbalar, oldukça basit ve her yemeğin yanında bulunabilecek doyurucu ve lezzetli seçeneklerdir. Örneğin, annemin her yemeğin yanında olmazsa olmazı olan tavuklu tel şehriye çorbası, damaklara tat katarken aynı zamanda daha doyurucu bir his sağlar. İşte sizlere tavuklu tel şehriye çorbasının tarifini vereceğim. Bu çorba, özellikle soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklara karşı birebir ilaç gibi gelir. Hem pratik hem de çok malzeme gerektirmeyen bir çorbadır. Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Malzemeler
Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır? İlk olarak, derin bir tencere içerisinde tereyağını iyice eritin. Eritilen tereyağının üzerine sıvı yağı ekleyin. Daha sonra, domates ile biberi iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayıp yağın içerisine ekleyin. Biber ve domates kavrulduktan sonra bir litre suyu tencereye ilave edin. Su kaynadıktan sonra tel şehriye ve didiklenmiş tavuk göğsünü ilave edin. Bu şekilde 2 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Yaklaşık 10 dakika bekletildikten sonra sıcak servis yapabilirsiniz ve limon sıkarak ikram edebilirsiniz. Böylece hem hızlı hem de pratik bir çorba hazırlamış olursunuz. Şimdi de pratik çorba tariflerinden komşumun tavsiyesi olan yoğurtlu kabak çorbasının tarifini vermek istiyorum. İlk duyulduğunda zor gibi gelse de en fazla 30 dakikanızı alacak bir yemek olmaktadır. Yoğurtlu Kabak Çorbası Malzemeler
Yoğurtlu Kabak Çorbası Nasıl Yapılır? İlk olarak kabakları iyice temizleyip yıkadıktan sonra küp küp doğrayın. Ayrıca, maydanozları ve soğanları ince bir şekilde doğrayın. Derin bir tencere içerisinde margarini erittikten sonra ince doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar bekleyin. Pembeleşen soğanların içine kabakları ekleyip kavurun. Tuz ve su ilave ettikten sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Daha sonra çorbayı blenderdan geçirin ve servis edilecek olan kaseye koyun. Ayrı bir kapta yoğurt ve unu birbirine yedirerek pürüzsüz bir karışım haline gelinceye kadar karıştırın. Çorba suyundan 1 kepçe alıp karışıma ilave edin ve iyice çırpın. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş dökerek ve sürekli karıştırarak ekleyin. 3 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Kırmızı toz biber, nane ve maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Böylece toplam 30 dakikada hazır bir çorba hazırlamış olursunuz. |