Kremalı Patates Çorbası Çorba lezzetlerini artırmak için baharat, krema ve terbiyeleme usulü oldukça sık kullanılmaktadır. Özellikle et ve sebze çorbalarında krema ve terbiye işlemi çorbaya oldukça yakışır. Bu makalede, sizlere oldukça kolay ve lezzetli kremalı bir çorba tarifi sunacağız. Krema ve patatesin muhteşem uyumuyla hazırlanan kremalı patates çorbası tarifini paylaşıyoruz. Kremalı Patates Çorbası Malzemeleri
Kremalı Patates Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle, patatesler derin bir kapta haşlanır, soyulur ve ezilir. Bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenerek kavrulur. Ezilen patatesler tencereye eklenir ve üzerine 5 bardak su konur, kaynamaya bırakılır. Kaynayan çorbaya, ezilmiş sarımsak, muskat tozu ve tuz eklenir. 5 dakika daha kaynatılır. Üzerine krema eklenerek 5 dakika daha pişirilir. Başka bir tencerede tereyağı kızdırılıp içerisine pul biber atılır ve kaynayan çorbaya ilave edilir. Çorbamız servise hazırdır. Sıcak servis edilir. Ekstra Bilgiler ve Öneriler
Afiyet olsun. |