Etli Düğün Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Etli Düğün Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Etli düğün çorbası, bir çorba olmanın ötesinde, ana yemek kadar doyurucu, besleyici ve lezzetli bir tariftir. Ülkemizin bazı yörelerinde çok iyi bilinip yapılmasına rağmen, bazı yörelerde hiç bilinmemektedir. Siz de bu lezzetli etli düğün çorbası tarifini öğrenerek özel akşam yemeklerinde farklılık yaratabilirsiniz. Düğün çorbası en güzel kemikli et ile yapılır. Sizin de yemek yapmaya hevesiniz ve zamanınız varsa, etleri kemikli et olarak kullanabilirsiniz. Ancak biz bu tarifte daha pratik olması için kuşbaşı doğranmış et kullandık. Bazı yörelerde damak zevkine göre değişiklik yapılarak etli düğün çorbasının içerisine haşlanmış nohut ve patates gibi malzemeler de eklenir. Siz de dilerseniz bu malzemeleri ekleyebilirsiniz. Biz size bu tarifte olabildiğince etli düğün çorbasının orijinal halini vermeye çalıştık. Şimdiden kolay gelsin.

Etli Düğün Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım kg kuşbaşı doğranmış et
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz ve su

Etli Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

Et seçerken çok yağlı olmamasına ve mümkünse kuzu ya da dana gibi çabuk pişen yumuşak et olmasına özen gösterin. Eti düdüklü tencere içerisine koyun ve üzerini kapatacak kadar su koyup yumuşayana kadar pişirin. Piştiğinden emin olduğunuz etleri elinizle güzelce didikleyin ve suyu ile kenara alın. Başka bir tencere içerisine bir kaşık tereyağını koyup eritin. Kabuklarını soyup küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin. İsterseniz soğanları rendeleyin. Ara ara karıştırarak pişen soğanların içerisine etleri ve et suyunu ilave edin ve kaynayana kadar pişirin.

Çorba pişerken başka bir kabın içerisinde çorbanın terbiyesini hazırlayın. Kabın içerisine yumurta sarısı, yoğurt, un ve tuzu ekleyin ve karıştırın. İyice çırptıktan sonra kaynayan etli düğün çorbasının suyundan ilave edin ve yeniden karıştırın. Bu işlem, çorba ile terbiyenin birbirine karışması sırasında kesilmesini engeller. Terbiyeyi çorbanın üzerine azar azar ilave ederken diğer elinizde çorbayı kepçe yardımıyla hızlıca karıştırın. Karıştırma işlemine çorba kaynayana kadar devam edin. Küçük bir tavanın içine kalan tereyağını ve pul biberi koyduktan sonra kızdırın. Çorbanın üzerine kızaran tereyağını boşaltın. Etli düğün çorbası servise hazırdır. Derin yemek tabağına ya da kase içine alarak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

8 Aylık Bebek Çorbaları

8 Aylık Bebek Çorbaları

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zayıflatan Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Zayıflatan Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Bizim Hazır Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Bizim Hazır Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Acılı Ekşili Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Ekşili Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Alaca Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Alaca Çorba Tarifi ve Malzemeleri