Ekşili Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Ekşili Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Tavuk Çorbası

Ekşili çorbalar, kendine has lezzeti ve ferahlatıcı etkisi ile özellikle kış aylarında tercih edilen çorba türlerindendir. Beyaz et tercih edenler için ekşili tavuk çorbası, hem besleyici hem de lezzetli bir alternatiftir. Bu çorba tarifi, annemden öğrendiğim ve zamanla geliştirdiğim bir reçetedir. Annem bu çorbayı pirinç ile yapardı, ancak tel şehriye ile yapılan versiyonu daha yaygındır. Soğuk kış günlerinde veya kendimi hasta hissettiğimde bu çorbayı yaparım ve gerçekten de iyileştirici bir etkisi olduğunu söyleyebilirim. Bunun sebebi, doğal beyaz et ve bol limon suyu içermesidir. Şimdi, ekşili tavuk çorbasının tarifine geçelim.

Ekşili Tavuk Çorbası İçin Kullanılacak Malzemeler

  • Yarım adet tavuğun göğüs kısmı (isteğe bağlı olarak 1 adet but da kullanılabilir)
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Yarım adet limonun suyu
  • 1 tepeleme yemek kaşığı beyaz un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Göz kararı tuz
  • Yarım demet maydanoz

Ekşili Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk eti küçük küpler halinde doğranır. Bir tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve yağ kızdırıldıktan sonra doğranan tavuklar tencereye eklenir. Tavuklar suyunu çekene dek pişirilir. Daha sonra, 6 su bardağı sıcak su ve 1 su bardağı tel şehriye tencereye eklenir ve şehriyeler yumuşayana dek pişirilir.

Ayrı bir kâse içerisine 1 adet yumurtanın sarısı, yarım adet limonun suyu, 1 tepeleme yemek kaşığı un ve 1 çay bardağı su eklenir. Tüm malzemeler iyice çırpılır. Çırpılan malzemelerin içerisine çorbanın suyundan 1 kepçe eklenerek, kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan karışım azar azar çorbaya eklenir ve bu sırada tenceredeki çorba karıştırılmaya devam edilir. Son olarak, iki dakika kadar daha kaynatılan çorbanın içerisine göz kararı tuz ve yıkanıp ayıklanarak ince ince kıyılan yarım demet maydanoz eklenir ve ocağın altı kapatılır.

Çorbalar kâselere bölüştürülür ve yanında limon dilimi ile sıcak olarak servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Ekşili tavuk çorbası, limon suyu sayesinde C vitamini açısından zengindir. Bu çorba, özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca, tavuk etinin içerdiği protein ve diğer besin değerleri ile vücudun enerji ihtiyacını karşılar.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Çorbası Etli Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Çorbası Etli Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mahluta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mahluta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Antep Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Çorba Tarifi Oktay Usta

Sütlü Çorba Tarifi Oktay Usta