Sütlü Çorba Sütlü çorba, kış aylarının vazgeçilmezi olan ve herkesin afiyetle tükettiği lezzetli bir çorba tarifidir. Soğuk havalardan korunmak ve enerji depolamak için ideal bir seçenek olan bu çorba, içeriğinde bulunan süt sayesinde yüksek vitamin ve mineral değerlerine sahiptir. Özellikle çocukların severek tüketeceği bu çorba, enerji vermesi ve besleyici özellikleriyle öne çıkar. Bu makalemizde, sütlü çorbanın nasıl yapıldığını, hangi malzemelerin kullanıldığını ve adım adım tarifini inceleyeceğiz. Şimdi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin. Sütlü Çorba Malzemeleri
Sütlü Çorba Nasıl Yapılır? Sütlü çorbanın yapılışına ilk olarak tavada soya yağını kızdırarak başlayalım. Ardından, kabukları soyulup iyice yıkanan kuru soğanları ince ince rendeleyelim. Rendelenmiş soğanları pembeleşinceye kadar yağda kavuralım. İnce ince rendelenmiş sarımsakları, tuzu, sütü ve unu da tavaya ilave edelim. Kabakları iyice yıkadıktan sonra rendeleyip haşlanmış pirinçlerle beraber tencereye ilave edelim. İyice yıkanmış ve doğrama tahtasında ince kıyılmış dereotunu da tencereye ekleyip çorba koyulaşana kadar pişirelim. Son olarak, pişen çorbanın üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edip hazır olan çorbayı sıcak servis yapalım. Afiyet olsun. |
Betigün
26 Nisan 2024 CumaTarifinizi denedim gerçekten çok lezzetli oldu yeni tariflerinizi dört gözle bekliyeceğim.
Cevap yazAdmin
26 Nisan 2024 CumaBetigün, güzel yorumun için çok teşekkür ederim! Tarifimi beğenmiş olmana çok sevindim. Yeni tariflerde görüşmek üzere, afiyet olsun!
Ruhi
26 Nisan 2024 CumaBu sutlu corbayi annem biz kucukken yapardi. Aslinda o zamanpar bizm icin çok luks bir corbaydi. bahsettigim donemler seksenlere kadar dayanir. Gecenlerde ayni corbayi bende yaptim ama anneminki kadar lezzetli olmadi. bebeklerin sutlu corbalar icmesi sağlikli diye yapmistim ama anne eli baska diye bosuna demiyorlar.simdilerde annemle yaparak ogreniyorum.
Soru Sor / Yorum Yap