Sarımsaklı Tavuk Çorbası Tam bir vitamin deposu olan sarımsaklı tavuk çorbası, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Özellikle grip ve soğuk algınlığı için doğal bir antibiyotik görevi gören bu çorba, lezzetli ve yapımı da oldukça pratiktir. 4 kişilik sarımsaklı tavuk çorbasının malzemeleri ve yapılışı şu şekildedir: Sarımsaklı Tavuk Çorbası Malzemeleri
Sarımsaklı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle tavuk etini pişirmek için bir tencereye koyun. Tavukların üzerine su ve tuz ilave ederek haşlayın. Tavuklar piştikten sonra soğuması için ayrı bir kaba alın. Soğuduktan sonra tavukları didikleyin. Tavuklar soğurken, sarımsakları çorba tenceresinin içine rendeleyin. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyerek kavurun. Daha sonra sarımsakların üzerine salça ilave edin ve karıştırın. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin. Kavurma işlemi bittikten sonra üzerine un ekleyerek karıştırın ve kavurmaya devam edin. Kavurduğunuz sarımsak ve salça karışımına haşlanmış tavuk suyundan 4 su bardağı ekleyin. Naneyi de ekleyerek kaynatın. Çorba suyu kaynamaya başladığında önceden didiklediğiniz tavuk parçalarını ilave edin. Tavukları ilave ettikten sonra yaklaşık 5-6 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Sıcak servis yapabilirsiniz. Ekstralar ve Püf Noktaları Çorbanızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız, tavuk suyunu haşlarken içerisine bir adet defne yaprağı ve birkaç tane karabiber ekleyebilirsiniz. Ayrıca, çorbanızı limon suyu ile servis ederek lezzetini artırabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Okgüç
20 Temmuz 2024 CumartesiSarımsaklı tavuk çorbasının hazırlığında tavuğu haşladıktan sonra soğutmak için beklemek gerekiyor mu? Sıcak sıcak didiklemek sorun olur mu diye merak ediyorum. Bir de çorbayı servis ederken limon suyu eklemenin tam olarak ne faydası var?
Cevap yazAdmin
20 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Okgüç,
Tavuğu haşladıktan sonra soğumasını beklemek tavuk parçalarını daha kolay ve güvenli bir şekilde didiklemenizi sağlar. Sıcak sıcak didiklemeye çalışmak hem elinizi yakabilir hem de tavuğun liflerinin düzgün ayrılmasını zorlaştırabilir. Bu yüzden soğumasını beklemek daha iyi bir seçenek olacaktır.
Çorbayı servis ederken limon suyu eklemek ise çorbaya hoş bir asitlik katar ve tadını daha ferah hale getirir. Aynı zamanda limon suyu, çorbadaki diğer tatları dengeler ve bağışıklık sistemine de faydalı olan C vitamini sağlar. Bu yüzden limon suyu eklemek, çorbanızın lezzetini ve besin değerini artırabilir.
Afiyet olsun!