Salçalı Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Salçalı Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı şehriye çorbası, Türk mutfağının sevilen çorba türlerinden biridir. Tavuk suyu ve tavuk parçaları eklenerek çok daha lezzetli hale getirilebilir. Yemeklerin yanında ya da ara öğünlerde rahatlıkla tüketilebilir. İçerisine atılan küçük tavuk parçaları sayesinde çok daha doyurucu olur.

Salçalı Şehriye Çorbası Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir su bardağı arpa şehriye
  • Bir adet tavuk göğüs eti
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Sekiz su bardağı su

Salçalı Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbanın yapımı için önce bir parça tavuk göğüs eti tencereye alınır ve üzerine sekiz su bardağı su eklenir. Tencere ocağa alınıp altı açılır. Bir miktar tuz eklenir; miktarı damak tadına göre ayarlanabilir. Tavuk haşlanınca ocağın altı kapatılır ve tavuk soğuması için bir kaba alınır. Tavuk suyu bekletilir; bu suyu çorba için kullanacağız. Tavuk soğuyunca, hemen hemen şehriye büyüklüğüne yakın olan küçük parçalara ayrılır ve bir kenara alınır.

Ayrı bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ konulur. Üzerine bir yemek kaşığı domates salçası eklenir ve kavrulur. Salça kavrulunca bir yemek kaşığı un eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Üzerine tavuk suyu eklenir ve su kaynamaya başlayınca bir bardak arpa şehriye ve parçalanmış tavuk eti eklenir. Şehriyeler pişene kadar kaynatılır. Şehriyeler pişince ocağın altı kapatılır ve çorba sıcak sıcak servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Çorbanın daha yoğun ve kremalı bir kıvam almasını isterseniz, pişirme aşamasında bir miktar krema ekleyebilirsiniz. Ayrıca çorbanıza limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ekleyerek taze bir tat katabilirsiniz. Servis esnasında üzerine karabiber veya pul biber serpebilirsiniz.

Salçalı şehriye çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde iç ısıtan bir seçenek olarak sofralarınızda yerini alabilir. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni