Kıymalı Çorba Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Kıymalı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Çorba

Kıymalı çorba, kıyma ekleyerek hazırladığınız çorbaların besin değeri oldukça fazladır. Çocuklarınızın beslenmesi için kıyma ekleyerek hazırladığınız çorbalar alternatif olarak, çocuklarınızın gelişimine katkı sağlayacaktır.

Kıymalı Çorba Malzemeleri

  • 100 gram kıyma
  • 3 çorba kaşığı arpa şehriye
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • 2 orta boy domates
  • 5 su bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı karabiber ve tuz
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

Kıymalı Çorba Nasıl Yapılır?

Çorbayı hazırlayacağınız tencereye kıyma ve tereyağını ilave ederek, kıyma sotelenir. Sotelenen kıymaya rendelenmiş domates ve yarım çorba kaşığı salçayı ekleyerek malzemeler pişirilmeye devam edilir.

Kavrulan malzemelerin üzerine kaynar suyu ve arpa şehriyeleri ilave ederek karıştırılır. Çorbanın tuzunu ve karabiberini eklenir ve şehriyeler büyüyene kadar pişirilir. Şehriyeler şiştikten sonra yemeğin altı kapatılır. Çorbayı servis tabaklarına alarak, üzerine ince kıyılmış maydanoz koyarak servis yapınız.

Afiyet olsun.

Kıymalı Beyaz Çorba

Kıymalı beyaz çorba, kıyma ve pirinç kullanılarak yapılan bir çorba çeşididir.

Kıymalı Beyaz Çorba Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı un
  • 2-3 diş sarımsak
  • 100 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve tuz

Kıymalı Beyaz Çorba Nasıl Yapılır?

Tencereye yağ eklenir, sarımsaklar, kıyma ve un eklenerek pişirilmeye bırakılır. Malzemeler kavrulduktan sonra 5 su bardağı su ilave edilir ve su kaynamadan önce yoğurt yavaş yavaş karıştırılarak eklenir. Yoğurdun kesilmemesi için kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynayan suyun üzerine bol su ile yıkanan pirinçler ilave edilir. Yaklaşık 25 dakika kaynatarak pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Çorbaya tuz ilave ederek çorba hazır hale gelir.

Ayrı bir tavada kırmızı pul biber ile sos hazırlanır ve sosu pişirdiğiniz çorbanın üzerine dökerek servis tabağına alınır. Kıymalı beyaz çorba servise hazır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kıymalı çorba, protein ve demir açısından zengin bir besindir. Özellikle çocukların ve gençlerin gelişiminde önemli bir rol oynar. Kıymalı çorba yaparken, kullanılan malzemelerin taze ve kaliteli olmasına özen göstermek gerekmektedir. Bunun yanı sıra, çorbanın lezzetini artırmak için çeşitli baharatlar ve otlar kullanılabilir. Örneğin, kırmızı biber, kekik, nane gibi baharatlar çorbanıza farklı bir aroma katabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Huda

23 Temmuz 2024 Salı

Kıymalı çorba yaparken kıymanın tam olarak nasıl sotelenmesi gerektiğini merak ediyorum. Kıymayı ne kadar süreyle ve hangi ısıda sotelemeliyim? Ayrıca tereyağı yerine zeytinyağı kullanmam çorbanın tadını etkiler mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Huda,

Kıymalı çorba yaparken kıymanın sotelenmesi önemlidir. Kıymayı orta-yüksek ateşte, rengini tamamen değiştirip suyunu salıp çekene kadar sotelemelisin. Bu süre, genellikle 5-7 dakika arasında değişir. Kıymanın homojen bir şekilde pişmesi için arada karıştırmayı unutma.

Tereyağı yerine zeytinyağı kullanman çorbanın tadını elbette biraz değiştirebilir, fakat zeytinyağı da çok lezzetli ve sağlıklı bir alternatiftir. Zeytinyağının kendine has bir tadı vardır ve bu tadı çorbanın genel lezzetine katacaktır. Seçim tamamen senin damak zevkine kalmış.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Borç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Borç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yağ Yakıcı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Yakıcı Çorba Tarifi ve Malzemeleri