Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Çorbası, Çorba türleri hemen hemen herkes tarafından tercih edilmektedir. Bütün öğünler de tüketilebilen çorba çeşitleri de farklılık göstermektedir. Her damak zevkine ve kişilerin ihtiyaçlarına göre çeşitleri vardır. Çorbalar özellikle grip dönemlerinde tercih edilmektedir. Çorba çeşitlerinden biri de kırmızı pancar çorbasının tarifi şu şekildedir;

Malzeme Listesi
  • 2 adet orta büyüklükte pancar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam dereotu
  • Bir miktar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?

İlk öncelikle soğan ve sarımsakları temizleyerek ince bir şekilde doğrayın. Daha sonra bir tencereye tereyağı koyun ve soğan ile sarımsağı ekleyin ve kavurmaya başlayın. Kavurma işlemi devam ederken havucu soyup rendeleyin. Kavrulan soğana ekleyin ve kavurmaya devam edin. Bu sırada diğer taraftan pancarları temizleyin ve soyup rendeleyin. Rendeledikten sonra tencereye ilave edin. Bu şekilde 5 dakika daha kavurun. Daha sonra et suyu ya da sıcak suyunu ilave ederek pişirmeye bırakın. Orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar ve çorba kıvamını alana kadar pişirin. Pişmesine yakın tuzunu ilave edin. Piştikten sonra servis yaparken üzerine dereotunu ilave ederek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kırmızı Pancar Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6